Örömmel jelentjük be, hogy a Mercedes belépett egy elit körbe. Sok szempontból eddig is oda tartozott, mi ezt nem vitatjuk. Viszont ez most valami teljesen más. A német autógyár előállt az első teljesen elektromos autójával, teljes nevén a Mercedes Benz EQC-vel. Jöjjenek a részletek!
A német elektromos autózás a piacon

Bármilyen furcsa is, de be kell vallani, hogy a német autógyártás bizony le van maradva az elektromos autózás terén. Gondoljunk csak bele! A Tesla Model S például már 2012 óta elérhető számunkra. Talán mondani sem kell, de a Tesla amerikai cég. És az első külföldi gyárát nem Európában hozza/hozta létre, hanem Kínában. A legnagyobb mértékű elektromos autóvásárlás is Kína nevéhez fűződik, bár arányaiban a norvégoknak sem kell szégyenkezniük.

Egy szó, mint száz, ez a mostani autó bemutatása egy nagy felzárkózás első lépése lehet.

GLC vagy EQC?

Sokak számára feltűnő a hasonlóság a Mercedes GLC és a Mercedes EQC között. Egyesek már most elektromos GLC-nek becézik a frissen bemutatott autómodellt. Pedig igazság szerint az elektromos autó egy jó 10 centivel hosszabb (4,76 méter), viszont a tengelytávjuk ugyanakkora.

Az autó magasságában sincs eltérés a két autó között. A technikai adatok pedig nagyon bíztatóak.

Az EQC technikai adatai

Tengelyenként egy-egy elektromotorral szerelték fel az autót. Ennek eredményeként 408 lóerősre sikerült megalkotni, amely 765 Newtonméter nyomatékot képes leadni. Nulláról 100 km/órára 5,1 másodperc alatt gyorsul fel. A végsebességet pedig 200 km/órára mondják. Ezek azért nem rossz számok, valljuk meg. Ami pedig kimondottan jó hír a Mercedes rajongóknak, hogy egyetlen töltéssel 450 kilométert tud megtenni az autó, a 80 kWh-s akkumulátorcsomagnak köszönhetően.

elektromos Mercedes

Mercedes EQC

A számok rendben vannak, a töltési idő gyorstöltővel 10 százalékról 80 százalékra 40 perc alatt teljesíthető. Ami szinte mindekit érdekel, az az ára. Várhatóan nagyjából 26 millió forintért kapható. Vagyis olcsóbb, mint az Audi e-tron vagy a Jaguar I-Pace. Az, hogy nagyon hasonlít a GLC-re, az okoz némi problémát? Szerintünk nem. Hiszen, aki eddig szerette a Mercedes-t, az most is fogja.

Nos, kedvet kaptál egy ilyen Mercedes Benz EQC-hez? Mi egy kicsit igen:)

Képek forrása:
www.mercedes-benz.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.