Januárban érkezik az új hibrid Škoda

By 2019-10-07 február 5th, 2020 Aktualitás

Az utóbbi időben igen sok olyan elektromos jármű került bejelentésre, melyek szinte minden téren kielégítik egy átlagfelhasználó igényeit és emellett igen kedvező áron kerülnek majd ki a piacra. Az új Renault K-ZE alig 2,6 millió forint, az MG ZS EV luxusterepjáró 7 millió forint, az új MIA Electric pedig alig 3,5 millió forintos árcédulával fog kikerülni a piacra. Úgy látszik, ezt a kedvező trendet még sok autógyártó fogja követni, kezdve mai alanyunkkal, a Skoda-val, aki egy új hibriddel támadja a piacot.

A Superb iV névre hallgató jármű jövő januárban fog megérkezni a piacra. Tisztán elektromos hajtással akár 56 kilométer megtételére lesz alkalmas. Összteljesítménye 215 lóerő lesz, melyet egy 1.4-es benzinmotor és az elektromos motor ad. A jármű 4 típusban érkezik, melyek közt egyedül az elektromos hatótáv és a teljesítmény lesz különbség. Egy otthoni feltöltés alig 3 óra alatt kivitelezhető a járműnél.

Ami viszont igen kiemelkedővé teszi a járművet, az a 26.000 eurós árcédula, azaz a jármű alig 9,5 millió forintos áron fog kikerülni a piacra. És persze jár hozzá zöld rendszám és állami támogatás is egyaránt. Az autó extra verzióinak akkumulátor nagyságáról még nem került ki hivatalos információ, viszont azt tudjuk, hogy alapvető funkcióként minden jármű rendelkezni fog tolatóradarral, érintő képernyős kijelzővel, illetve különböző menetfokozatokkal (sport és eco mód).

Képek és információk forrása
www.insideevs.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.