Az elnökválasztási kampányok alatt mind Trump, mind Biden kijelentette, hogy szándékában áll az elektromos járművek rohamos népszerűsítése az USA területén. A napokban Joe Biden, aki immáron hivatalosan is az USA 46. elnöke, bejelentette, hogy lépéseket tesz az elektromos autók ügyében.

Joe Biden elnök még a közel jövőben megkezdi a szövetségi kormány gázüzemű járműveinek fokozatos leépítését, és leváltja azokat villamos energiával működő járművekre. A bejelentésből nem derül ki, hogy csak teljesen elektromos járművekre gondol-e az elnök, vagy esetleg hibrid gépek is szerepelnek a tervben.

“A szövetségi kormánynak hatalmas járműparkja van, amelyeket az amerikai munkavállalók által itt, Amerikában gyártott! Ezeket most tiszta amerikai elektromos járművekre cseréljük” – mondta Biden hétfői tájékoztatóján, amelyben bejelentette “Buy American” végrehajtási parancsát.

Joe Biden

Joe Biden

Biden azt is megígérte, hogy létrehoz egy olyan rendszert, amely árengedményeket vagy ösztönzőket kínál a fogyasztók számára a hagyományos autók elektromos járművekre történő cseréjére – bár erről a tervről jelenleg nincsenek részletek.

Mindkét terv még kidolgozás alatt áll, de együttvéve hatalmas győzelmet jelentenek az e-mobility számára, globálisan. A Ford közölte, hogy 11 milliárd dollárt fog költeni egy sor új elektromos jármű bevezetésére, beleértve a Mustang Mach-E-t és a legkelendőbb F-150-es kisteherautó elektromos változatát. A GM elkötelezte magát, hogy 2025-ig 27 milliárd dollárt költ elektromos és autonóm járművekre. Emellett persze a Tesla és a Rivian is belehúz a gyártásba.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.theverge.com
www.mercurynews.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.