Skip to main content

Nem csodálkoztunk, mikor meghallottuk, hogy a Volkswagen egy újabb elektromos szérián töri a fejét, viszont kevésbe gondoltuk volna, hogy egy ilyen sport autón. A vállalat hatalmas léptekkel halad egy zöldebb jövő felé és most megmutatja, hogy ezt stílusosan is tudja hozni.

A Tesla részvények szárnyalása után várható volt, hogy sok autógyártó sürgősen belekezd az elektromos sportkocsik gyártásába. Ez alól a Volkswagen sem volt kivétel.  Egyértelműen az ID széria kerül folytatásra a vállalattól, mely első darabja, az ID 3 még idei év harmadik negyedében kiszállításra kerül azok számára, akik előrendelték. Már ez a kocsi is igen méltónak bizonyult a mai elektromos autó trendekhez, főként nagy hatótávjával és felszereltségével. Viszont emellett csak az ID R, elektromos versenyautó került bemutatásra, ami egy igen nagy ugrás az egyszerű családias elektromos autóhoz képest.

A titokzatos sport Volkswagen

És akkor itt a hiányzó láncszem, ami első ránézésre teljes mértékben egy Audi TT kupé külsejét sugározza. Belsőleg persze a vállalat elmondása szerint minden kötelező belekerül majd, ami egy elektromos autóba bekerülhet. Például a már nélkülözhetetlen érintőképernyő.

Teljesítmény szempontjából még nincsenek hivatalos számadatok, viszont a VW elmondása alapján az ID R-hoz közelítő sportteljesítményt szeretnék elérni, ami azért igen nagy eredmény lenne. Az ID R jelenleg 250 km/órával képes száguldani és alig 2,5 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára. A Volkswagen ezt úgy szeretné elérni ebben a sport autóban, hogy 4 elektromos motort fognak felszerelni minden kerék mellé.

Volkswagen ID R

Jelenleg teljes homály fedi mikor, miként vagy mennyiért fog kikerülni ez az autó a piacra, viszont az tény, hogy a Volkswagen elkezdett jobban dolgozni a sportkocsik terén. Lehet, hogy ők is készítik az új Tesla riválist?

Ha többet szeretnél tudni az elektromos autókról, tekintsd meg YouTube csatornánkat:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.