Skip to main content

A kínai autógyártó márkák már nem csak a hazai piacra koncentrálnak. Bár egyértelmű, hogy mai napig Kína vezeti az elektromos autó-eladások listáját, mégis hatalmas igény alakult ki globális szinten a járművekre. A BYD buszai és a Geely nagy teljesítményű járművei után a NIO is csatlakozott ehhez a tendenciához és még az idén a piacra érkezik az új NIO EC6 coupet.

A Shanghaiban székhellyel rendelkező vállalatot legtöbben első nagy teljesítményű elektromos sportkocsijáról, a NIO EP9-ről ismerik. Az EP9-es az első olyan elektromos versenyautó, mely bebizonyította, hogy mekkora lehetőség is rejlik az elektromos versenyekben, a Forma-E-n kívül. A vállalat persze alkotott emellett több járművet is, mint például a NIO ES8 SUV-t.

A nemrégiben bemutatott NIO EC6 három verzióban fog érkezni, melyek közt főként teljesítmény szempontjágól lesz különbség, viszont akkumulátorból csak két verzió érkezik. Az alap verzióban egy 70 kWh-s akkumulátor fog helyet kapni, mely 430 km-es hatótávval fog rendelkezni, az eddigi tesztek alapján. A nagyobb verzió, mely már 100 kWh-s akkumulátorral bír, 615 kilométert is képes lesz megtenni egyetlen töltéssel.

NIO EC6

NIO EC6

Ami kiemelkedő az új EC6-ban, hogy állami támogatás nélkül az alap verzió 52.000 dollár, azaz 15-16 millió forint körül kerül ki a piacra. Ár-érték kategóriában ezzel az egyik legjobb coupet lesz az amerikai piacon. Egyedül a jövőre érkező Nissan Ariya számít riválisnak a kategóriában.

Kínában a jármű az elsők közt lesz, mely akkumulátor cserés technológiával fog rendelkezni. Jelenleg az országban – bár jelentősen megnövekedett a gyorstöltők száma – a hatalmas elektromos autóláz következtében kevés család tudja járművét megfelelően tölteni. Ilyen szempontból a NIO akkumulátorcsere-szolgáltatása igen nagy előnyt jelent a kínai piacon.

Jelenleg sajnos nem derült ki, mikor is kerül ki a NIO EC6 az európai piacra. Mivel az USA-ba még idén szeptemberben megérkezik, ezért nagy valószínűséggel csak jövő év elején láthatjuk nálunk majd a járművet.

NIO ES8, YouTube csatornánkon:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.