Skip to main content

Az e-mobility piacán szinte minden autómárkában van egy közös: Mindenki próbál felülkerekedni a Tesla sikerein. Ez érvényes a részvénypiac terén, az autók terén, de lassan már a SpaceX-et is riválisnak tekintik a vállalatok. A Geely leányvállalata, a Volvo állt elő (nem elsőként) az ötlettel, hogy ők is alkotnak egy Tesla rivális elektromos járművet.

A tavaly bejelentett Polestar 1 igen ígéretes hibridnek tűnt, de közel nem érte olyan fogadtatás, mint a Tesla Model Y-t. Az idei év elején fény derült viszont a Polestar 2 kilétére, ami egy 600 lóerős, tisztán elektromos autó lesz. A COVID-19 terjedése miatt igen sok autógyártó döntött úgy, hogy szünetelteti gyártósorait, viszont a Volvo úgy látta, hogy a megfelelő biztonsági intézkedések mellett belekezd a kocsi sorozatgyártásába.

Volvo Polestar 2

Polestar 2

A Polestar 2 a tervek szerint már jövőre kikerül a piacra. Az alapmodell alig 45.000 euró, azaz 16-18 millió forint körül fog kikerülni, ezzel nagyjából egy súlycsoportban fog indulni a Tesla Model-ekkel a piacon. A tisztán elektromos Polestar 2 az eddigi tesztek alapján 500+ km megtételére lesz alkalmas, viszont elsőként csak egyetlen akkumulátor csomaggal fog kikerülni a piacra, de a jövőben számíthatunk egy olcsóbb, kisebb teljesítményű verzióra is. Aki több extrát szeretne a kocsihoz, az választhatja a Performance csomagot, mely teljesen új lengéscsillapítót , Brembo fékrendszert, 20 colos felniket, aranyozott biztonsági öveket és aranyozott szelepsapkákat tartalmaz.

A Geely-Volvo végleges összevonása jelentősen az e-mobility felé terelte a vállalatokat, aminek köszönhetően igen sok elektromos autóra számíthatunk a jövőben, melyek végre nemcsak Kínában fognak megjelenni. Reméljük nem ez az utolsó Polestar, ami tervben van és látunk majd még ”Tesla rivális” járműveket a cégtől.
A jövő az elektromos autóké. Ha Te is fanatikus vagy, lesd meg YouTube csatornánkat.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.portfolife.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.