Skip to main content

Az Audi első nagy teljesítményű elektromos járműve, az e-tron, igen változóan teljesített a piacon. Bár egy lenyűgöző elektromos autót teremtett a német vállalat, mégis az olyan vetélytársak mellett, mint a Tesla Model 3, igen kevés esélye volt a tavalyi évben. Az Audi viszont nem hagyott fel az e-mobility piacának betörésével és bejelentette, hogy érkezik az Audi e-tron GT, mely nemrég meg is mutatkozott az utcákon.

A koncepció, hogy a vállalat az ikonikus A szériáját felhasználva alkot egy ízig-vérig sport Audi-t, mely a Porsche Taycan alternatívájaként kerül majd a piacra. Ez azt jelenti, hogy a jármű árban és teljesítményben is valahol a Taycan-hoz közeli (de kevesebb) preferenciákon fog mozogni.

A napokban megkaptuk az első képeket, miként is fog kinézni az e-tron GT. Az elmúlt héten két prototípus szelte végig a német Weissach városának utcáit.

Az Audi e-tron GT első fotói

Az Audi e-tron GT első fotói

Teljesítmény szempontjából még csak a 2018-as adatokra tudunk hivatkozni, viszont a hírek alapján ez is frissülni fog még az idei évben. Az autó 400+ km megtételére alkalmas egyetlen töltéssel, 0-100 km/órára alig 3 másodperc alatt gyorsul és összesen 582 lóerős lesz.

Az Audi e-tron GT még az idén bemutatkozik és nem csak kamuflázsban az utcákon, hanem egy rendes autoshow-n az év végén, amint a koronavírus ezt lehetővé teszi a német gyártónak. Jövőre pedig már a piacon is megjelenik az autó, és fel is veheti majd a versenyt a Tesla Model Y-nal.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.