Skip to main content

A Tesla Semi 2017 novemberében történt bemutatása után a cég megmutatta első sportjárművét, a vadonatúj Roadstert, ami az elmondások szerint „új szintre emeli az elektromos teljesítményt”.

Már hét év telt el az autó debütálása óta, és mivel a Tesla újonnan a robotaxira és az autonómiára összpontosít, így sokan felteszik a kérdést, hogy mikor is kerül piacra a Tesla Roadster, illetve mire is számíthatunk a teljesítményét illetően. 

Az új Roadster állítólag három villanymotort használ – egyet elöl és kettőt hátul –, így összkerék-meghajtást biztosít. Akkumulátorként egy 200 kilowattórás egységet fog kapni a jármű, amely állítólagos 1000 kilométeres hatótávot biztosít. 

Ilyen hatótávval a következő generációs Roadster ugrásszerűen megelőzné bármely más elektromos vetélytársát. A legközelebbi a Lucid Air, amelynek egyik változata 800 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel.

Tesla Roadster

2021-ben az ügyfeleknek lehetősége volt 50.000 dollárért lefoglalni a járművet, és az alapár 200.000 dollár volt. Nem olcsó, de tekintve hatalmas teljesítményt valószínűleg ez lesz a legjobb ebben a kínálatban. 

Az árak már nem szerepelnek a Tesla webhelyén, és a foglalások le vannak zárva.

A Tesla állítólag alacsony szinten fogja tartani a számokat a gyártási fronton; Musk eddigi tervei szerint a termelést valószínűleg évi 10.000-re fogják korlátozni. Musk szerint a Roadster fejlesztése a telephelyen kívül, egy leírhatatlan épületben történik a titoktartás érdekében. 

Tekintettel arra, hogy mennyi idő telt el a koncepció bemutatása óta nehéz megmondani mikor is kerül piacra a jármű. Ráadásul a tény, hogy a  Cybertruck drágábban és kevésbé lenyűgöző specifikációkkal érkezett, mint a bejelentéskor, tovább ront a Roadster helyzetén. 

A legoptimistább szakértők úgy vélik, hogy 2025-ben kerülhet sor az első kiszállításokra azok számára, akik előrendelték a járművet. Viszont mivel a Tesla most másra összpontosít, így a 2026 reálisabb dátumnak ígérkezik a Roadster megjelenését illetően. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.