A 21. században sokan tanakodnak arról, mikor fog az az idő eljönni, mikor az autók az eget szelik, mikor leszünk képesek benépesíteni más bolygókat vagy mikor lesz minden betegség gyógyítható. Mi úgy gondoljuk, hogy ha a jövőbe tekintünk is, muszáj a közelebbi napokba tekinteni, amikre még kihatásunk van életünkben.

Számunkra hatalmas pozitívum az elektromos autók népszérűsségének erősödése, na nem azért mert büszke tulajdonosai vagyunk egy Tesla-nak és szeretnénk hencegni annak páratlan luxusával. Az elektromos autók szerintünk szerves részét képezik a jövőnk kialakításának. Magába foglalják a lehetőséget a környezeti válságok megoldására, az energia és olajválságra, vagy akár a bolygónk atmoszféráját szennyező gázok megfékezésére. Úgy gondoljuk ezen járművek elterjedése a következő nagy lépés az emberi technológiai áttörés történelmében. Az olyan újítások, mint a csúcstechnológiás szenzorok, az önvezető képesség vagy akár az egyre erősebb akkumulátorok megjelenése, igen nagy szó, ha visszatekintünk, hogy pár éve még el sem tudtuk volna képzelni, hogy ilyet egyáltalán feltalálhatnak.

Az alábbi videónk megmutatja a jövő járgányait:

Valószínűnek tartjuk, hogy Elon Musk is így látja a világot. A SpaceX és a Tesla sikerei talán pont azért töretlenek, mert Mr. Musk nem akar eljutni minden nap a Holdra, vagy 10 rakétát juttatni a Marsra. Helyette az olyan “apró” lépésekkel és fejlesztésekkel foglalkozik, mely a saját bolygóját teszi jobbá.

A nagyobb autógyártó cégek, illetve kormányok 2020-2030 között igen nagy ígéretet tettek az elektromos autók beiktatására, nem kell messzire mennünk példáért, ugyanis az Európai Unio maga rendelte el, hogy 2030-ra 37-38 %-kal akarja csökkenteni a hagyományos gépjárművek által kibocsátott légkörszennyező gázok emisszióját az e-mobilityval. A BMW, a Ford és a Hyundai 2025-re több ismert szériáját is fel akarja újítani teljesen elektromos hajtással, vagy hibrid környezetkímélő motorral. Kínában pedig olyan rohamosan nő az e-mobility térnyerése a piacon, hogy a kínai BYD elektromos autókat gyártó cég csaknem minden évben megduplázza eladásainak számát.

Van, aki teljesen meg van győződve és van, aki egyáltalán nem hisz benne, hogy az elektromos autózás fejlődése jelenti a jövőt. Viszont a tudományban a legjobb dolog talán az, hogy ha hiszel benne, ha nem, a tények akkor is igazak.

Képek forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.