Skip to main content

A Tesla piacvezető az önvezetés területén, és ezt az előnyt szeretné is megtartani. Ennek érdekében a márka kifejezetten nagy hangsúlyt fektet az új FSD (Full Self-Driving) fejlesztésére, mely akár az idei év nyarán is megérkezhet. 

A Tesla még nem teljesen önvezető, viszont a márkák közül vitathatatlanul a legközelebb áll hozzá. Míg a Waymo inkább a járművekre szerelhető megoldáson dolgozik, addig a Tesla, az Xpeng és a Lucid is teljes önvezető rendszerrel ruházza fel járműveit. Sok szakértő a mai napig vitatja a teljes önvezetés lehetőségét, vagyis inkább azt, hogy ilyen radikálisan és rohamtempóban fejlesszük a megoldást. 

Be kell látni, hogy rengeteg baleset történik az utakon, és az önvezető járművek sem annyira tökéletesek, hogy ezt megelőzzék. A vezetést segítő funkciók (sávtartás, automatikus fék stb.) bekerülése a járművekbe lényegesen csökkentette az eseteket, viszont az önvezető rendszer már más téma. 

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Félő, hogy sokak úgy tekintenek a 3-as szintű önvezetésre, mint egy kiforrott technológiára. Rengeteg hír és videó kering a neten olyan esetekről, mikor a Tesla sofőrje alszik a volán mögött, míg a jármű 100 km/h-val száguld az országúton. (És persze akad olyan abszurd videó is, ahol egy pár a kocsiban élte ki igényeit…) Elon Musk a napokban maga is letesztelte az új FSD rendszert, ami valóban kitűnik a tömegből, viszont korántsem annyira biztonságos, mint egy 5-ös szintű önvezető jármű (mely még nem létezik).

Ennek ellenére az eddigi tesztek alapján a rendszer hosszabb, városon kívüli utakon igen jól operál.  Musk szerint szinte már készen áll, hogy bekerüljön a Tesla Model-ek rendszerébe egy frissítésen keresztül. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.