Skip to main content

A hibridek világában nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik is a jobb. Sokan az Opel Ampera-t tartják a legmegbízhatóbbnak és ezzel nem is tudunk vitába szállni. Viszont lássuk be, vannak még egyre sűrűbben előforduló hibridek a piacon, mint Mitsubishi plug-in Outlander, vagy a BMW I8. Viszont most jön egy olyan jármű, ami megreformálja az elkövetkezendő hibrideket.

A Polestar szinte a semmiből robbant bele az elektromos autózás világába, mégis úgy tűnik, hogy kiemelkedő alakja lesz. A svéd vállalat még 2017-ben jelentette be az autót és az idén már ki is adják az első verzióját, a Polestar 1-est.

Jelenleg 50 db készült el tesztelés szempontjából és végül csak 500 db lesz majd piacon a járműből. A vállalat a fókuszát inkább a Polestar 2-re helyezi, ami viszont már színtisztán elektromos hajtással fog rendelkezni.

elektromos svéd jármű

Polestar

Adatok szempontjából a kocsit egy 34 kWh-s akkumulátor fogja hajtani a benzinmotor mellett, melynek hatótávja az eddigi tesztek alapján 150 km. A sima és elektromos hajtás 600 lóerőt és 1000 Nm nyomatékot biztosít az autónak.

Ilyen nagy hatótávú hibrid járművet még sohasem láttunk, de reméljük, hogy ezek után még látni fogunk.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.