Skip to main content

A Porsche Taycan hivatalos megjelenésénél igen sok kritikus felkapta a fejét az autó teljesítményére. Egyesek sokkal többet vártak, mások el voltak hűlve a német autó gyorsaságától, amit az a Nürburgring-en bizonyított. Viszont a legtöbben a Tesla Model 3-at hozták fel példaként, hogy egy ilyen luxus Porsche-ből akár 3 jobb model is kijön anyagilag. Úgy látszik, a Tesla maga is be szeretné bizonyítani, hogy ki is a góré az elektromos autók világában és kivitték a ringre a járművet egy „próbakörre”.

Persze nem egy hagyományos Model S, hanem az újonnan érkező Tesla Model S Performance rója a köröket a versenypályán készülve a Taycan elleni mérkőzésre. Az időmérő futam hivatalos időpontja szeptember 21-én lesz, viszont a már több teszten is túl lévő jármű eddig igen fényesen teljesít a kanyarokban.

Porche Taycan és Tesla Model S

Az eddig meg nem erősített információk alapján a Model S ideje a ringen: 7 perc 20 másodperc, ami 20 másodperccel jobb, mint a Taycan körideje. Az autót jelenleg Thomas Mutsch volt Forma 1-es pilóta vezeti és ő az egyike a lehetséges sofőrök közül, aki a megmérettetés napján a volán mögé száll majd. A másik jelentkező, melyhez igen nagy reményeket fűz szinte minden Tesla rajongó, az Nico Rosberg, aki nemrégiben készített saját videót a Model 3 és az S-ről YouTube csatornáján.

Szeptember 21. már csak pár napra van és sokan már tűkön ülnek, hogy kiderüljön tényleg képes-e az új Model S megdönteni a Taycan rekordját. Kíváncsian várjuk, hogyan is fog alakulni a két titán csatája.

Elektromos autókkal kapcsolatos további videókért iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autoblog.com
www.teslarati.com
www.whichcar.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.