Skip to main content

Az elektromos járművek elmúlt egy évben folyamatosan csökkenő ára egyaránt biztató és aggasztó jel lehet. A legfrissebb adatok szerint a Tesla árcsökkentései nagymértékben befolyásolták az elektromos járművek árainak meredek esését, mely sok gyártó számára nem volt előnyös. 

2023 júliusában az USA területén átlagosan 53.000 dollárt fizettek a vásárlók egy tisztén elektromos autóért. Alig egyetlen hónappal később, 2023 augusztusában ez az érték 257 dollárral csökkent. Ami viszont kiemelkedő, hogy a tavalyi év augusztusában átlagosan 65.000 dolláros volt a tranzakciós ár. A szövetségi és állami ösztönzőket figyelembe véve a tényleges árak még alacsonyabbak lehetnek.

A Cox Automotive szerint a kereskedők inkább az árcsökkentések okozta túlkínálat miatt éreznek nyomást, nem pedig a kereslet hiánya miatt.

A társaság előrejelzése szerint a készlettöbblet és a megnövekedett verseny az árak további csökkenéséhez vezethet, ami viszont pozitív hatással lesz az elektromos járművek beszerzését fontolgató vásárlókra. A gyártók – főként azok akik csak most kezdtek bele e-autó gyártásába – viszont igen sok nehézséggel néznek szembe.

Bár a kereslet megvan, a rohamos árcsökkenések miatt gyakran a cégek bevétele negatív tartományba zuhan egyes hónapokban, így szükséges az árak emelése. 

A Tesla hatására ez az árcsökkentési trend közhellyé vált. 2023 első hét hónapjában a márka 390.000 új regisztrációt jegyzett az Egyesült Államokban, mely révén már közel 60 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók szektorában. A Chevrolet a második 6 százalékos piaci részesedéssel, amelyet a Ford követ 5 százalékkal.

Az Elon Musk által vezetett márka az elmúlt 12 hónapban világszerte többszöri árcsökkentéssel megzavarta az elektromos járművek piacát. A legutóbbi “megszorítások” 2023 augusztusában léptek életbe, a Model 3 Long Range esetében, mely csaknem 5000 dollárral lett olcsóbb. 

A Tesla valószínűleg nem hagy fel az árcsökkentésekkel, így a legtöbb márkának már most fel kell készülnie a következő “akcióra”. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.