Újabb 33 töltőállomás

By 2019-05-31 február 5th, 2020 Aktualitás
Azt gondoljuk, most tényleg büszkék lehetünk magunkra, mi magyarok. Az elektromos autózás tekintetében úgy érezzük, hogy nincsen mit szégyelnünk, mert folyamatosan fejlődik az ország. Sokkal nagyobb mértékben, mint mondjuk a tőlünk keletre lévő országok. Ebből a szempontból sokkal inkább a nyugati országokhoz tartozunk, ami rendkívül pozitív.

Töltőállomások folyamatosan

Már mi magunk sem tudjuk megszámolni, hogy pontosan mennyi cikket írtunk arról, hogy újabb és újabb töltőállomások jönnek létre az országban. Felsorolni is nehéz lenne. A teljesség igénye nélkül említhetjük meg természetesen Budapestet. Majd az ország második legnagyobb elektromos töltőállomás rendszerével büszkélkedő Székesfehérvárt. És ezután nem is nagyon tudnánk olyan helyet mondani, ahonnan ne érkeztek volna pozitív hírek töltőállomás ügyben. Békéscsaba, Szeged, Miskolc, Debrecen, a Balaton környéke, Győr.. még leírni is sok.  Szerencsére.

Azért még nem tartunk ott, mint Bécs, ahol lassan minden 400 méteren belül lesz egy elektromos gyorstöltő, de ahogy mondani szoktuk, az elefántot is meg lehet enni falatonként.

Az új bejelentés

Az NKM Mobilitás Kft. 33 e-töltő telepítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-vel. A töltőket az elektromos autós vásárlók országszerte 17 áruháznál tudják majd igénybe venni. Az elektromos töltőberendezések dupla Type2-es AC csatlakozóaljzatokkal rendelkeznek.

Hogyha ehhez hozzávesszük az Aldi és az E.on hasonló együttműködését, akkor láthatjuk, hogy itt nem egy egyszeri akcióról van szó. Hanem egy dicséretes folyamatról. És hogy ez miért fontos?

Előnyök sokasága

Arról talán beszélni sem kell nagyon, hogy miért fontos a minél nagyobb számú, és jó minőségű töltőállomás. Arról már nem is beszélve, hogy a googlemaps-en keresztül lassan láthatóak lesznek ezek az állomások, és az is, hogy éppen szabadak-e. Szerintünk ez a szolgáltatás hazánkba is el fog érkezni hamarosan.

A másik sarkalatos kérdés, hogy mit csináljunk addig, amíg az autónk tölt? Nos, ezért örvendetes, hogy a bevásárlóközpontoknál helyezik el ezeket a töltőket. Egy huzamban nagyon sokat nem éri meg vezetni, érdemes pihenőt tartani. Ilyenkor addig amíg tölt az autó, be tudunk vásárolni, vagy csak megállni nyugodtan egy kávéra (kinek igénye szerint egy cigarettára).

Így nem „kárba veszett” az idő, amíg az autónknál újra a 80%-os állapot fül kerül elő. Te is így képzeled? Vagy így szoktad az autódat tölteni?

Képek forrása:
www.autoexpress.co.uk
www.autocar.co.uk
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.