VEGA EVX, egy újabb zöld sportautó a láthatáron

By 2020-01-24 február 4th, 2020 Aktualitás
Manapság a nagy vállalatok mellett igen gyakran fordul elő, hogy egy szinte ismeretlen vállalkozás elektromos autó fejlesztésbe kezd. Persze ezen felül vannak még tuning műhelyek, melyeknél trendivé vált, hogy nagy teljesítményű autókat elektromossá változtatnak, mint például az 1968-as e-Mustang vagy a Mustang GT elektromos változata. Most egy újabb kisvállalkozás, a sri lanka-i Vega mérnökei döntöttek úgy, hogy alkotnak egy elektromos sportautót, melyről rögtön minden adatot el is árultak. Lássuk mit tud a VEGA EVX.

Minden, amit az autóról tudunk

Egyenlőre csak videókban mutatkozott meg a jármű, viszont a cég elmondása szerint a 2020-as Genova Motorshow ékes darabját fogja képezni. Érdekesség, hogy akkumulátora nem hagyományos lítium-ion, hanem egy lítium vastartalmú foszfor akkumulátor, melyről reméljük, hogy később lényegesen többet számol be a vállalat.

VEGA EVX

Nézzük is meg a fontosabb adatokat:

  • Teljesítmény: 804 lóerő
  • Nyomaték: 700 Nm
  • Motor típusa: Dupla elektromos motor AWD
  • Gyorsulás 0-100 km/órára: 3 másodperc
  • Hatótáv egyetlen feltöltéssel: 250 km
  • Akkumulátor specifikáció: 540 V
  • Ár: 250.000 Dollár

250.000 dollárért, azaz nagyjából 76 millió forintért egy igen impozáns elektromos sportkocsit ismerhetünk meg. Külsejére és teljesítményére nem tudunk panaszkodni, egyedül a 250 km-es hatótáv az, amivel talán még kezdeni kellene valamit a vállalatnak. Összehasonlítás képen a Porsche Taycan alap verziója 151.000 dollár körül fog kikerülni a piacra és hatótávja 300+ km lesz.

Összefoglaló

A VEGA EVX egy igen impozáns elektromos gép, mely a jelek szerint az egyik leggyorsabb lesz a riválisai közt. Viszont a 250 km-es hatótáv sajnos már nem egy nagy szám a mai világban, tekintve, hogy például az új Tesla modellek szinte fele ennyiért majdnem kétszer ennyit tesznek meg. Nagy valószínűséggel ki fog járni ennek a szuper autónak egy új akkumulátorcsomag, mint ahogy a legtöbb elektromos autónál az megszokott. Ennek ellenére igen jó látni, mennyi kisebb cég is belép az elektromos autózás világába.

Egy hasonló teljesítményű elektromos sportautó: Az Aspark OWL

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.