Elon Musk igen felcsigázott minden elektromos autó fanatikust mikor bejelentette, hogy készül az első Tesla Pickup és még az idén be is mutatják. Ráadásul semmilyen információt nem kaptunk a járműről, így sokan csak találgatni tudtak annak kinézetéről és teljesítményéről. Noha tudtuk, hogy Musk nem fog egy hagyományos járművet kirakni a piacra, azért voltak kételyek, mivel a jövőre megjelentő Rivian igen magasra tette a mércét. Viszont eljött a pillanat, itt az új Tesla terepjáró, a Tesla Cybertruck. Lássuk mit is tud.

Külsőre a jármű…érdekes. Senki sem számított egy ilyen “kockás” dizájnra, viszont el kell ismernünk, hogy a futurisztikus hatást 100%-ban hozza a Cybertruck. Ráadásul ez nem egy csicsás dizájn, mint például az új Lexus LS-nél, hanem az a tipikus egyszerű, de nagyszerű kialakítás. Elon Musk még azt is megemlítette, hogy lehetséges a jármű használata majd a Marson, ami tőle hallva egyszerre vicces és igen biztató.

Tesla Cybertruck

A Tesla Pickup specifikációi:
  • Hatótáv: 500+ mérföld (azaz számíthatunk közel az 1000 km-es hatótávra is)
  • 0-100 km/órára kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsul
  • 6 tonna tolóerő
  • 17” colos érintőképernyő
  • Karosszéria: Ultra-kemény 30X rozsdamentes acél, amit a Space X rakétáknál használnak (Elon Musk erről azt mondta: Ha lenne jobb, azt használnánk.)
  • Ülések száma: 6
  • Töltés: Bárhol, és támogatja a V3- as gyorstöltési technológiát.
A hivatalos bemutató 5 percben:

És akkor jöjjön egy érdekesség: golyóálló üvegek. Na most a Tesla Cybertruck már így is elég strapabíró, köszönhetően a rozsdamentes acél karosszériának. Elon Musk ugyanis szerette volna a biztonságot a maximumra emelni. Szóval az új Tesla Pickup üvegei teljes mértékben golyóállóak lesznek. Legalább is ezt állítja, mivel sajnos a bemutatón nem teljesen tűntek ezen üvegek igazán egyedinek. Valószínűleg a bemutatón még nem a golyóálló ablakokat rakták fel.

Említettük már, hogy a kocsi mellett a Tesla még egy elektromos quad-ot is kifejlesztett? A Tesla Quad kifejezetten ehhez a járműhöz lett kitalálva. A járművet fel lehet helyezni a Tesla csomagtartójára, kényelmesen, ahol még töltődni is tud. Úgy látszik Elon Musk nem spórolt semmivel.

Tesla Quad

Végül az ára a járműnek. A Tesla Cybertruck alap verziója (ami 500 km-es hatótávval fog rendelkezni) 39.900 dolláros értékkel fog kikerülni a piacra, azaz alig 12 millió forint körül már vihetjük is. A nagy teljesítményű verzió, mely képes majdnem 1000 km megtételére, 21 millió körül fog alakulni.

Összefoglalva a Tesla hozta a szokásost: egy új minőségi autót mutattak be, ami szokás szerint mindenkit meglepett újításaival. A dizájn az egyedüli, ami vegyes fogadtatást kapott az eddig látottak alapján, viszont semmi másra nem lehet panaszunk. Persze a golyóálló üveg tesztje nem úgy sikerült, de arra majd kapunk egy magyarázatot a jövőben biztos. Az autó már előrendelhető és gyártása még idén elkezdődik.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.elektroauto-news.net
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.