Zöldebb útra tér az Amazon Prime

By 2020-08-29 augusztus 31st, 2020 Aktualitás
Kevés olyan vállalat rendelkezik akkora mennyiségű rendelésekkel, mint az Amazon. A vállalat napi szinten több tízezer szállítást végez szerte a világon, ami miatt jelentősen megnövekedett az ökolábnyoma. Az Amazon ennek érdekében úgy döntött, hogy egyes régiókban zöldebb útra tér, és a Mercedes e-buszait fogja felhasználni a szállításaihoz.

A Mercedes még a tavalyi Frankfurt Autoshow kereteiben mutatta be eVito és eSprinter járműveit, melyek tisztán elektromos hajtással rendelkeznek. A vállalat kifejezetten munkaeszközként, szállítási célokra tervezte ezeket a gépeket, így nem volt váratlan, hogy egy nagyobb vállalatnál állnak munkába elsőként a világon. Szám szerint az Amazon 1800 kisbuszt rendelt a gyártótól, ami a Mercedes eddigi legnagyobb megrendelésének számít.

Mercedes eVito

Mercedes eVito

Mercedes eSprinter

Mercedes eSprinter

Két  típust rendelt az Amazon: 1200 darab 55 kWh-sat (eVito) és 600 darab 44 kWh teljesítményű járművet (eSprinter). Hatótáv szempontjából a nagyobb jármű, az eVito, 168 km-t képes megtenni, alig 25 perc alatt feltölthető és csomagtere több, mint 11 köbméteres. A kisebb eSprinter típus 150 km megtételére alkalmas, és hasonló töltési paraméterekkel rendelkezik, viszont jóval kevesebb árú szállítására alkalmas. 

A buszok beiktatását még az idei év végén megoldja a vállalat, saját elmondása alapján, elsőként az európai piacon. Nem csodálkoznánk ha a jövőben az amerikai utcákon is megjelennének a Mercedes járművei az Amazon színeiben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.