530 lóerős BMW érkezhet

By 2019-11-19 február 4th, 2020 Aktualitás
A rivalizálás az elektromos autók közt a következő módon fest: minden elektromos autó vs. Tesla. Persze ez kicsit általánosítás, viszont elmondhatjuk, hogy majdnem minden gyártó a Model S-t, 3-at, X-et és Y-T akarja felülmúlni. Jó példa erre a Porsche Taycan, a nemrég érkezett Ford Mach-E, illetve a 2021-re esedékes 530 lóerős BMW.

A BMW egyértelművé tette, hogy a jövőben az elektromos autóknak szentelik az életüket és ezt a fogadalmat tartva már több jármű is bejelentésre került. Talán az egyik legkiemelkedőbb a BMW Vision Next és az i8-as szériát felváltó iVision. A 2021-ben érkező autó kilétét még homály fedi, viszont van pár információ, melyet megerősített a BMW.

BMW i4, első prototípus a tesztelések alatt

A jelenleg i4 névre hallgató jármű a 3-as BMW szériával lesz rokonságban az eddigi elmondások alapján. Teljesítmény szempontjából 80 kWh-s akkumulátora és 530 lóerős villanymotorja lesz. 0-ról 100-ra alig 4 másodperc alatt fog gyorsulni és töltési ideje szinte páratlan, mivel alig 35 perc alatt 80%-ra fel lehet majd tölteni egy 150 kW-os töltővel a járművet. Sajnos az nem derült ki, hogy fogja-e az autó az újonnan feltalált töltési technológiát alkalmazni.

2021-ig még számolnunk kell egy elektromos BMW iX3-mal, így nem maradunk villanymotoros BMW nélkül a jövőben az tuti. A beszámolók alapján 2020-ban nagy valószínűséggel lehullik a lepel az i4-ről, és még abban az évben, vagy 2021 elején elkezdődik a jármű gyártása Münchenben.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.carmagazine.co.uk
www.motor1.com
www.autocar.co.uk
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.