Skip to main content

A Tesla bevonulása Kínában jelentősen megnehezítette az ottani autógyártók életét, tekintve, hogy a Model 3 szinte minden elektromos járművet felülmúl a piacon. A BYD és Geely viszont nem adják könnyen a piacvezető pozíciót, illetve a NIO is bejelentette, nagyobb fokozatra kapcsol a Tesla-val szemben.

A Nio, mely jelenleg Kína egyik legnagyobb elektromos terepjárókat gyártó cége most sedan-okkal bővül, fokozva ezzel a kínai e-mobility piacon kialakult feszültséget Elon Musk járműveivel szemben. “Hamarosan piacra dobunk egy sedan-t, és jelenleg is már egy újabbat fejlesztünk” – mondta William Li vezérigazgató, a Nio harmadik negyedéves bevételeit követő szerdai konferenciahívásán. “Tehát a soron következő két termék egyaránt sedan lesz.”

NIO ES8

NIO ES8

A sanghaji székhelyű gyártó elmondta, hogy minden évben egy jármű bevezetését tervezik. A következő Nio Day rendezvényen kerül majd sor az első nagy teljesítményű SUV bejelentésére, melyet 2021 januárjában fog megtartani a vállalat.

A Tesla jelentős fölényt élvez a Nio felett a kínai értékesítésben, a Model 3 miatt. Hozzá kell tenni, hogy Elon Musk cége a Model Y kompakt SUV-t is ki fogja hozni még a jövő évben, amely a Nio számára közvetlen kihívást jelent majd, ebben a termékszegmensben.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.bloomberg.com
www.nio.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.