Skip to main content

A NIO, Kína elektromos járművek piacának egyik nagy úttörője, és az NVIDIA a héten bejelentették, hogy az autógyártó új generációs elektromos járműveihez az NVIDIA DRIVE Orin chip-on-a-chip (SoC) rendszert fogja felhasználni. A vállalat ezzel kívánja elérni a 4-es szintű autonóm vezetési rendszert.

A tervek alapján a 2022-ben megjelenő NIO ET7 már az NVIDIA technológiáját fogja alkalmazni. Az NVIDIA Orin a világ eddigi legnagyobb teljesítményű robotikai processzora. A szuperchip példátlan 254 billió műveletet képes végrehajtani másodpercenként (TOPS). Egyértelmű, hogy a vállalat a Tesla Model-ek ellen szeretné felvenni a versenyt ezzel az újítással, tekintve, hogy a Model 3 rendelkezik a jelenlegi legjobb önvezető rendszerrel a piacon.

NVIDIA DRIVE Orin

NVIDIA DRIVE Orin

A NIO négy nagy teljesítményű Orin SoC-t fog alkalmazni minden EV-jében, hogy elérje az 1000+ TOPS teljesítményt – biztosítva a biztonságos autonóm működéshez szükséges sokszínűséget.

“Az autonómia és a villamosítás egy kulcsfontosságú erő, amely teljesen átalakítja az autóipart. ”-nyilatkozta Jensen Huang, az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója. “Örömmel tölt el bennünket, hogy partneri kapcsolatba léphettünk a NIO-val, amely az új energiajármű-forradalom egyik vezetője”

Képek és információk forrása:
www.globenewswire.com
www.insideevs.com
www.nvidianews.nvidia.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.