Tovább erősödik a Tesla-Kína együttműködés?

By 2019-02-05 február 5th, 2020 Aktualitás
Nagyon érdekes hírre lettünk figyelmesek a napokban. Azt már megszoktuk, hogy vannak negatív hangok az elektromos autózással, és a Teslával kapcsolatban. Sőt, az is egyre természetesebb, hogy ezen negatívumok után kijönnek a hivatalos adatok, és kiderül, hogy hiába volt a hírkeltés, továbbra is folyamatos a növekedés. Vagy a Tesla esetében még mindig uralják a piacot. Viszont a kínai vonal aranyat érhet a Tesla számára, és a befektetőik számára is.
A legújabb fejlemények

Arról már korábban írtunk, hogy a Tesla megvetette a lábát Kínában, és már el is kezdte építeni a szerényen éppen nem hangzó Gigafactory nevű gyárát. Az már szinte senkit sem lep meg, hogy várhatóan idén el is kezdődik az autógyártás, de vajon honnan kerülnek bele az akkumulátorok?

Tesla

Tesla Model S, Tesla Semi (kamion), Tesla Model 3, Tesla Model X

A Reuters hírügynökség szerint a Tesla egy előzetes megállapodást írt alá a kínai Tianjin Lishen nevű vállalattal, amelyben az akkumulátorok beszállítása szerepelne. Elon Musk-ék eddig kizárólagosan a japán Panasonic-kal dolgoztak együtt, ezért sokan vélhetik akár kacsának is ezt a hírt. Viszont a hír hitelességét támasztja alá, hogy Musk úr már tavaly év végén bejelentette, hogy szeretnék „diverzifikálni” a forrásiakat. Azaz nem kizárólag egy cégtől beszerezni, hanem többtől.

A kínai Lishen cég már eddig is nem kisebb nevű cégekkel dolgozott együtt, mint az Apple, a Samsung és a Hyundai. Mondhatni a sorból már csak a Tesla hiányzott.

Mit jelenhet ez számunkra?

Egyfelől amennyiben Teslát szeretnénk venni, akkor örömmel vehetjük, hogy az akkumulátorok tekintetében verseny indul, hogy ki szállítson nagyobb mértékben a cégnek. Ez magában hordozza a gyorsabb munkát, és azt, hogy egyre jobbak lesznek ezek az akkumulátorok.

Illetve ha a kínaiak és a Tesla ilyen szinten is összefog, akkor ott biztosan nagy dolgok fognak történni, ami befektetési szempontból csupa jóval kecsegtet.

Képek forrása:

electrek.co

mybroadband.co.za

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.