Quantcast
A Tesla már 50 millió akkumulátor cellát gyártott - Elektromos Autózás
Skip to main content

A Tesla bejelentette, hogy a 4680 Cell Manufacturing csapata a napokban elkészítette az 50 milliomodik 4680-as típusú hengeres akkumulátorcelláját a Giga texasi üzemben.

Egy 4680 típusú lítium-ion cella nagyjából 90 wattóra energiát tárol, így összesítve a cég már több, mint 4,5 gigawattórát “készített el” az évek alatt.

A cég 2023. október 11-én érte el a 20 milliomodik cella legyártását, azaz alig 8 hónap alatt képesek voltak újabb 30 milliót legyártani. Ez naponta 120.000 cella legyártását jelenti. 

A korábbi átlag 2023. június 16. és 2023. október 11. között lényegesen alacsonyabb volt: napi 85.000 egység. 

A Tesla 4680 típusú hengeres akkumulátorcelláit eredetileg a Tesla Model Y egyik változatában használták, amelyet Texasban gyártottak. 2023 vége óta viszont már a a Tesla Cybertruck-ban használják az egységeket.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Egyetlen Tesla Cybertruck akkumulátora körülbelül 123 kilowattóra energiával rendelkezik, és 1344 cellából áll. Napi átlagosan 126.000 cella csaknem 94 járműhöz elegendő. A legutóbbi átlag viszont jóval magasabb lett: márciusban a Tesla bejelentette, hogy egy hét alatt több mint 1000 Cybertruckhoz elegendő akkumulátort gyártott.

Mostantól októberig a Tesla valószínűleg elegendő 4680 típusú cellát fog gyártani, hogy 22.000 Tesla Cybertruck-ot legyen képes ellátni. 

A Tesla Cybertruck hivatalos gyártási ütemét nem ismerjük. Egy Tesla-központú elemző szerint azonban a termelési ütem március és június között állandó volt, így az évben már számíthatunk rá, hogy több helyen is megjelenik a Cybertruck az USA területén. 

A jelentés szerint viszont a Tesla továbbra is csak a Tesla Cybertruck alapsorozatát gyártja, ami azt jelzi, hogy a hozzávetőlegesen állandó termelési ütem nincs összefüggésben a kereslettel.

Reméljük, hogy eme akkumulátorcella a Tesla Semi számára is elérhető lesz, mivel azt a járművet is rengetegen várják már. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.