Skip to main content

A Tesla bevezette, hogy ha egy sofőr a Supercharger-en hagyja az autóját feltöltés után legalább 5 percig, akkor annak percenként 40 centet kell fizetnie, amennyiben az összes töltőhely legalább fele foglalt. Akinek Tesla-ja van, annak egy óra várakozás után sem fogja ez megijeszteni a pénztárcáját, így sokan úgy reagáltak, hogy akkor inkább kifizetik a többletet, de őket ne sürgesse senki.

Az sem mentség ilyenkor, amikor más vezetőt várat meg valaki a töltéssel, hogy nem volt a közelben, hiszen a töltés ideje alatt elment boltba vagy bárhova, ugyanis egy applikáció segítségével folyamatosan nyomon tudja követni egy Tesla-tulajdonos, hogy hogyan áll a töltése.

A két évvel ezelőtti szabályt most azzal változtatták, hogy 50 cent a díj, sőt, ha mindegyik hely foglalt, akkor 1 dollár. Ez azt jelenti, hogy ha a teljes feltöltés után valaki 65 percig nem csatlakozik le a Supercharger-ről, akkor 60 dollárt kell fizetni teljes foglaltság esetén. Ez mai árfolyammal számítva 16 440 Ft, amiből már nagyjából kijön egy benzinmotoros autó teljes tankolása, tehát az illető nem spórolt azzal, hogy elektromos autója van.

Kép forrása: chargedevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.