Elektromos autót tudunk venni a társasági adónkból?

By 2019-06-04 február 5th, 2020 Tudtad-e, hogy...?
Magyarországon is egyre támogatottabb projekt az elektromos autózás. Állami támogatás segítségével tudunk 20 millió Ft alatti villanyautót vásárolni. Sőt, hétüléses járműre még nagyobb kedvezmény jár. Viszont van olyan lehetőség a piacon, amivel még nagyobb előnyt lehet elérni.

Akár társasági adóból is tudunk elektromos autót vásárolni, természetesen itt céges kedvezményekről van szó, míg a korábban emlegetett támogatások magánszemélyeknek járnak. A TAO-n keresztül történő vásárlásban a Get Energy Kft. tud segíteni.

Ez a vállalat az energiapiaci liberalizáció idején elsők között kezdte meg energiahatékonysági tanácsadási tevékenységét. 2012 óta több, mint 6.000 vállalati- és intézményi ügyfelének segített az energetikai problémáik megoldásában. Ezzel nem csak több milliárdos pénzügyi megtakarítást ért el ügyfelei számára, hanem jelentősen hozzájárult a szén-dioxid kibocsátás csökkenéséhez, a fenntarthatósághoz.

Az ügyfelei számát, az eddig elért megtakarításokat és a szolgáltatási portfólió méretét tekintve is piacvezetőknek számít a vállalat; ezt a szerepét segíti az innovatív látásmód, ráadásul több energetikai szolgáltatás hazai bevezetése is a cég nevéhez fűződik.

Mi is a támogatás lényege?

Minden olyan szervezetnek (vállalatok, önkormányzati holdingok, stb.), amely jövedelem- és vagyonszerzésre irányuló vállalkozási tevékenységet végez, TAO kötelezettsége van. Ökölszabályként elmondható, hogy hozzávetőlegesen a cégek adózás előtti (pozitív) eredményének 9%-a képezi a teljes TAO keretet. A társasági adót filmalapba, látványsportba vagy energetikai hatékonysággal kapcsolatos projektbe is lehet fizetni.

A TAO-ból igénybe vehető kedvezmény elektromos autó vásárlására kisvállalkozás esetében akár 65% is lehet. A 65% a választott elektromos autó ára és egy hasonló kategóriájú robbanómotoros autó ára közti különbség 65%-a. Például egy Hyundai IONIQ electric (listaár: 8.889.000 Ft) hasoló kategóriájú, mint egy Hyundai i30 (listaár: 4.649.000 Ft). A kettő közzötti árkülönbség 65%-a pedig (most figyelj!) 2.762.500 Ft, vagyis ennyivel olcsóbban tudunk hozzájutni egy ilyen hibrid autóhoz.

Hogy ennek hogyan működik a pontos folyamata, abban teljes körű segítséget nyújt a Get Energy, mely céggel az Elektromos Autózás Roadshow állomásain is találkozhat a nagyérdemű, melyre itt van lehetőség jelentkezni.

Kép forrása: Get Energy Kft. facebook oldala

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.