Quantcast
Elektromos autót tudunk venni a társasági adónkból? - Elektromos Autózás
Skip to main content

Magyarországon is egyre támogatottabb projekt az elektromos autózás. Állami támogatás segítségével tudunk 20 millió Ft alatti villanyautót vásárolni. Sőt, hétüléses járműre még nagyobb kedvezmény jár. Viszont van olyan lehetőség a piacon, amivel még nagyobb előnyt lehet elérni.

Akár társasági adóból is tudunk elektromos autót vásárolni, természetesen itt céges kedvezményekről van szó, míg a korábban emlegetett támogatások magánszemélyeknek járnak.

Mi is a támogatás lényege?

Minden olyan szervezetnek (vállalatok, önkormányzati holdingok, stb.), amely jövedelem- és vagyonszerzésre irányuló vállalkozási tevékenységet végez, TAO kötelezettsége van. Ökölszabályként elmondható, hogy hozzávetőlegesen a cégek adózás előtti (pozitív) eredményének 9%-a képezi a teljes TAO keretet. A társasági adót filmalapba, látványsportba vagy energetikai hatékonysággal kapcsolatos projektbe is lehet fizetni.

A TAO-ból igénybe vehető kedvezmény elektromos autó vásárlására kisvállalkozás esetében akár 65% is lehet. A 65% a választott elektromos autó ára és egy hasonló kategóriájú robbanómotoros autó ára közti különbség 65%-a. Például egy Hyundai IONIQ electric (listaár: 8.889.000 Ft) hasoló kategóriájú, mint egy Hyundai i30 (listaár: 4.649.000 Ft). A kettő közötti árkülönbség 65%-a pedig (most figyelj!) 2.762.500 Ft, vagyis ennyivel olcsóbban tudunk hozzájutni egy ilyen hibrid autóhoz.

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.