Skip to main content

A mobiltelefonok már évtizedek óta életünk mindennapjait teszik ki. Még a WC-re sem megyünk nélkülük. Így megtapasztalhattuk, hogy milyen taktikákkal érdemes tölteni és meríteni őket. Az elektromos autóknál is hasonló a helyzet.

Például nem szabad teljesen lemeríteni az akkumulátort. Ha erre odafigyelünk, valamint arra is, hogy nem 100%-ig töltjük fel őket, akkor évekkel tovább tudja szolgálni a járművet az elem. Persze nem érdemes a lemerülésre rágörcsölni, hiszen az elektronika amúgy is jelez a teljes kihasználás előtt. Ahogy a benzines és dízelmotoros autóknál is, amikor már teljesen üres tankot jelez a rendszer, még normális fogyasztás mellett akár 30 km-t is tudunk utazni. A villanyautóknál is nagyjából erről van szó.

A különböző töltési lehetőségek közül a villámtöltés azért szimpatikus, mert nagyon gyorsan elérhetjük a majdnem teljes feltöltöttség állapotát. Ugyanakkor nem szabad mindig ezt a lehetőséget választani. Jobban kíméli az akkumulátort, ha néha beiktatunk otthoni töltéseket is.

És természetesen, ahogy a robbanómotoros autóknál is igaz, vigyázni kell az autóra, a lehető legjobb körülményeket kell megteremteni. Vagyis, ha tudjuk, akkor garázsban tároljuk, ahol megfelelő hőmérsékletben tud lenni akkor, amikor nem használjuk.

Kép forrása: www.fleetcarma.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.