A Volkswagen is Kínában terjeszkedik

Már régóta mindenki úgy tekint a Volkswagen-re, mint az e-mobilitás egyik legnagyobb versenyzője. A vállalat több tisztán elektromos szériát is bemutatott, kiemelve az ID 3-ast, mely még mindig az egyik legcsaládbarátabb elektromos járműként van emlegetve a piacon. Annak érdekében, hogy a Volkswagen fenntartsa ezt a helyzetét, el kellett kezdeniük nagyban gondolkozni, vagyis mondhatnánk, hogy a legnagyobb elektromos autós országban, Kínában.

A napokban híre kelt, hogy a vállalat belép a kínai piacra, de nem teljesen új autóval (még). A Volkswagen partneri szerződést kötött a Shanghai DU-POWER New Energy Technical startup-pal, hogy elindítsanak egy mobil töltőállomás offenzívát Kínában. Már a készülékek legyártásának időpontja is ki lett tűzve, annak ellenére, hogy a kínai kormány még nem engedélyezte a töltők beüzemelését.

Volkswagen ID 3

Volkswagen ID 3

A Sanghaj közelében építendő üzemben 50-50 százalékos tulajdonrésszel fog rendelkezni a két vállalat. Amennyiben a kínai hatóságok is rábólintanak az üzletre, a Volkswagen által tervezett töltőállomások gyártása 2020 második felében fog elindulni. A töltők az elmondások alapján főként ultragyors töltőállomásokat fognak tartalmazni, mely igen előnyös lesz a jövőben érkező nagy teljesítményű elektromos autók számára.

A vállalat nem az első, aki meglátta a potenciált a keleti országban. A világ legismertebb elektromos autó gyártója, a Tesla már megvetette a lábát Kínában, ahol a jelek szerint már most igen nagy sikere van Elon Musk járműveinek. Ez a siker mind a rendelésekben, mind a részvényeken meglátszik. Nem csodálkoznánk, ha a jövőben több autógyártó követné a Volkswagen és Tesla útját.

A jövő zöld. A jövő elektromos!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.carsalesbase.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.