Skip to main content

Úgy tűnik, a Volkswagen ismét megmutatja, mennyire is elkötelezte magát az e-mobilitás mellett. A vállalat ID szériája és ígérete, miszerint felhagy a hagyományos autók gyártásával, már önmagukban hatalmas lépéseknek számítanak. Nem gondoltuk volna, hogy a cég még idén bejelenti, hogy egy teljesen új akkumulátort is fejleszt a járműveihez.

A Volkswagen Csoport növelte részesedését az akkumulátorfejlesztő QuantumScape-ben egy több, mint 200 millió dolláros beruházással. Hozzá kell tenni, hogy a vállalat két évvel ezelőtt 100 millió dollárt fektetett be a gyártóba, mely most a céget tette a legnagyobb autóipari részvényesévé.

A QuantumScape 2010-ben indult a Stanfordi Egyetemen, és eredetileg az ARPA-E finanszírozta. A vállalat lítium-fém akkumulátorokon kezdett dolgozni, mely igen hamar felkeltette a figyelmét a nagyobb autómárkáknak.

A Volkswagen ID 3akkumulátora

A Volkswagen ID 3akkumulátora

A VW szerint: “Ennek az akkumulátor-technológiának hatalmas előnyei vannak a jelenlegi lítium-ion technológiához képest: nagyobb energiasűrűség, fokozott biztonság, jobb töltési képesség és – mindenekelőtt – jelentősen kevesebb helyet foglalnak el a járműben.”

Napjainkban hatalmas verseny alakult ki az e-mobility piacán, főleg az akkumulátor szektorban, mivel sok vállalat igyekszik alternatív megoldást találni a hagyományos lítium-ion helyére. A legtöbb szakértő a Tesla új akkumulátorát látja a legjobb megoldásnak, viszont a QuantumScape új fejlesztése lehet, hogy gyökeresen megváltoztatja majd a versenyt, a Volkswagen javára.

Bár még nem hivatalos, de számíthatunk rá, hogy az ID széria jövőbeli darabjai ezen új akkumulátort fogják alkalmazni. A VW ismét egy újabb lépést tett egy zöldebb jövő felé.

Minden, amit a zöld rendszám adhat nekünk:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
evinfo.info
www.autonews.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.