“Hol fogom tudni tölteni majd az autóm?” – Ez a kérdés igen gyakori azok körében, akik elektromos autó vásárlásán gondolkodnak. Az elmúlt pár évben viszont jelentősen megugrott a töltők száma, szerte a világon. Egyes országokban, mint például Anglia, már egyáltalán nem kell tartani a töltőhiánytól.

A napokban került ki a friss adat, miszerint a briteknek már kétszer annyi töltőállomásuk van elektromos/hibrid járművekhez, mint hagyományos benzinkút. A felmérés alapján 2015-óta 400%-kal ugrott meg a töltők száma az országban az idei év áprilisáig. Hozzá kell tenni, hogy az ország immáron 3100 ultragyors töltővel rendelkezik, melyek alig 1 óra alatt 0-80%-ra képesek feltölteni olyan csúcsjárműveket, mint az Audi e-tron, vagy a Jaguar I-Pace.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Edmund King, a Brit Autószövetség elnöke szerint éves szinten 60%-kos növekedés fog bekövetkezni a töltőmennyiségek szempontjából az országban. Egy nyilatkozatban elmondta, hogy a töltőállomások beépítése radikálisan növeli az elektromos autók terjedését, mivel eltünteti a “hol fogok tölteni” kérdéseket.

A hatalmas töltőláz nemcsak az átlagemberek számára kedvez, hanem a cégek számára is, mivel a felmérések alapján igen sok vállalat adja be kérelmét elektromos céges autókra.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.