A mai piacon ár-érték arányban nem tudunk jobb elektromos autót mondani a Tesla Model-eknél. Sajnos, vagy nem sajnos, Elon Musk olyan szinten vásárlóbarátivá tette a járművet, hogy szinte minden riválist kitúrt maga mellől a piacon. Kinek is éri meg viszont igazán egy ilyen jármű? Ha cégvezető vagy, akkor valószínűleg igen jól jönne egy Tesla a háznál. Mutatjuk miért:

Ma már szinte minden Uniós tagállam törekszik szén-dioxid lábmonyának csökkentésére. Magyarország ilyen szempontból több fontosabb lépést is tett az elektromos autózás népszerűsítése érdekében, mint például a zöld rendszámra járó kedvezmények, támogatások vagy az újonnan vásárolt e-autóra járó támogatások.

Bizonyos körülmények között cégvezetőként lehetőségünk van a lízing kamatát levonni a cégautó adóból, de ennél sokkal jobban is járhatunk, ha úgy döntünk, hogy elektromos autót, pl. egy Tesla-t választunk céges kocsinak! A hagyományos motorral rendelkező járművek és a hasonló képességekkel bíró elektromos társaik árkülönbségének 30-65%-a vonható le a TAO-ból.

Ha úgy döntesz, hogy kicsit zöldebb stratégiára váltasz, akkor mutatunk egy kalkulátort, mellyel könnyedén meghozhatod a legjobb döntést, ha elektromos autóban gondolkozol:

Miért éri meg cégvezetőként Teslat vásárolni? (TCO számítás)

Képek és információk forrása:
www.evfutar.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.