Érkezhet az elektromos Ford F-150

By 2020-08-06 augusztus 10th, 2020 Aktualitás
Nemsokára piacra kerül a Ford első elektromos járműve, a Mach-E, mely egy igen ígéretes járműként várható. A legtöbben viszont olyan kocsik bejelentésére várnak a vállalattól, mint az elektromos Mustang, Ford GT vagy az ikonikus Focus. Most viszont kiderült, hogy érkezik egy újabb Ford, méghozzá a méltán híres F-150 terepjáró elektromos változata.

Elektromos pick-up-ok terén hatalmas a verseny. Nemsokára befut a Rivian, majd a Nikola új terepjárója, és persze ki tudná elfelejteni a Cybertruck-ot. A Ford viszont kiemelkedő ezen a téren, tekintve, hogy ő birtokolja jelenleg az egyik legismertebb hagyományos pick-up szériát az F-150-nel. Az már biztos, hogy Amerikában hatalmas a kereslet az ilyen nagyobb gépekre, így nem csodálkoznánk ha az USA piacára szeretne betörni ezzel a vállalat.

Az első hivatalos kép az elektromos F-150-ről

Az első hivatalos kép az elektromos F-150-ről

Teljesítmény szempontjából még nem közölte a Ford a hivatalos verziókat, viszont van pár adat, ami a prototípus teszteléséből maradt meg. Hatótávja 300+ mérföld, azaz 482 kilométert képes majd megtenni a jármű, viszont számíthatunk arra, hogy ez csak az alap verzió teljesítménye lesz. Hozzá kell tenni, hogy az alap Mustang Mach-E szintén ezzel a hatótávval kerül majd ki a piacra.

Az eddigi bejelentések alapján leghamarabb 2022-ben kerül ki a Ford e-F-150 a vásárlók körébe. Árazás szempontjából a szakértők szerint ez az autó sem fogja elérni a Cybertruck szintjét, azaz nem tud majd 40.000 dollár értékben kikerülni a piacra. A legtöbben 60-70.000 dollár körülire teszik az autó értékét. Viszont ez még változhat, ugyanis a hivatalos beszámoló alapján még az idén megkapjuk a Ford-tól a válaszokat az F-150-nel kapcsolatban.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.