A Mission E leleplezése óta szinte háttérbe szorultak a vállalat további projektjei, pedig ahogy a BMW és a Volkswagen, a Porsche is igen nagy szeletet szeretne megkaparintani az elektromos autó piacból a jövőben. Az egyik leghíresebb szériájuk a Cayenne teljes elektromosítása egy igen logikus lépés lett volna a vállalattól, viszont úgy látszik, még nem szeretnének megválni teljesen a hagyományos hajtástól, így be kell érnünk egy új hibriddel a szériában.

A 2020-ban érkező Porsche Cayenne Turbo S E Hibrid a legegyszerűbb recept alapján készült: Cayenne + Cayenne hibrid. A V8-as turbómotor mellé egy 124 lóerős elektromos motor is bekerült, mely 670 lóerőre tolja fel az autó összteljesítményét. A 14 kW-os akkumulátor teljesen elektromos hajtásban 30 kilométeres hatótávot biztosít a járműnek, ami viszont pont elég a zöld rendszám használatára. 

Porsche Cayenne Turbo S E Hibrid

A jármű ütőkártyája a lenyűgöző teljesítménye és megjelenése mellett az úgynevezett E-power módok. Két hajtásbeállítás közül tudunk választani az autóban:  Sport és a Sport Plus mód. Sport módban az akkumulátor megtartja a minimális töltöttséget ahhoz, hogy elegendő lendületet biztosítson az elektromos motorból, míg az utóbbi az akkumulátor lehető leggyorsabb feltöltése érdekében működik. A Porsche emellett az E-Hold és az E-Charge beállításokkal is felszereli a crossover-t, amelyek megtartják az akkumulátor töltöttségi állapotát a gázmotor használatának segítségével.

A modell érkezéséig nem kell sokat várnunk, viszont aki úgy gondolja, hogy egy ilyen autó jól festene a garázsában, az készüljön fel a kezdeti 161,900 dolláros piaci árra. Támogatásokkal (és egyéb vállalati lehetőségekkel, társasági adót használva) együtt is az autó nagyjából 40 millió körüli áron fog megérkezni a piacra, mely nem biztos, hogy a legjobb ötlet ha azt nézzük, hogy ebből majdnem 3 Tesla Model 3-at vagy másfél Audi e-tron-t is tudnánk vásárolni. Viszont most a Porsche-ről van szó, ami nem éppen az olcsó járműveiről, de végképp nem a gagyi kocsijairól híres.

Képek és információk forrása:
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.