Az utóbbi években igen sok olyan autódizájnnal találkoztunk ami úgy festett, mintha egyenesen a jövőből érkezett volna. A Lexus, a Mercedes, de még a Tesla is olyan formatervekkel állt elő, melyekre senki sem számított. Most ismét bővül a lista, méghozzá a Buick új elektromos járművével, az Electra-val, ami szintén követi a futurisztikus dizájnt.

A Buick meglepő bejelentést tett a napokban Sanghajban, ahol bemutatta az Electra koncepcióját. Bár a márka múltja még megmaradt a nevében, mégis az új külső egy teljesen új útra fogja terelni a vállalatot. A mai Electra koncepció a márka új, minimalista tervezési nyelvét kívánja sugallani, melyhez a cég minden jövőbeli elektromos járműve igazodni fog.

Buick Electra

Buick Electra

Első pillantásra az Electra karcsúbb, sportosabb verziónak tűnik az autógyártó 2018-as Enspire járművéhez képest. Az Electra azonban még egy lépést megtesz azzal, hogy a négyüléses crossover kinézetét egy elegáns GT autóval keveri. Az Electra-nak van egy „űrhajó-szerű” bölcsője, és nincs hagyományos műszerfala. Ehelyett az utasok egy nagy, ívelt kijelzőt látnak, amely a behúzható kormány felett helyezkedik el.

Teljesítmény szempontjából 600 km-es hatótávot ígér a jármű, 583 lóerővel. Az akkumulátor technológiát a GM biztosítja a vállalat számára, így az Electra új típusú lítium akkumulátorral fog rendelkezni. Ezen felül, mint a legtöbb elektromos jármű, a szoftver interneten keresztül frissíthető lesz.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.