A  francia autógyártó cégek, a Renault, a Peugeot, és a Citroën már elég rég óta az elektromos autózásban látják a jövőt. Nem csoda, hiszen egyrészt eleget kell tenniük az EU szabványoknak, másrészt tagadhatatlan az e-mobility térnyerése Európában és az elektromos autók iránti kereslet is folyamatosan nő a rájuk érvényes állami támogatás mellett. Lássuk, hogy is teljesítettek a környezetkímélő autók ennek fejében az országban.

2019 májusában több, mint 4686 elektromos/hibrid autót regisztráltak az országban, ami 32%-os növekedés a tavalyi statisztikákhoz képest. 2736 jármű ebből tejesen elektromos hajtással rendelkezett. Az elektromos autók ezzel a növekedéssel már a piac 2,2%-át teszik ki az országban.

Regisztrált elektromos/hibrid autók változása az országban

A legkeresettebb elektromos jármű a Renault Zoé volt májusban, melyből csaknem 1300 darab kelt el. Második helyen a Tesla Model 3-asa áll 321 eladott példánnyal, míg a dobogó legalsó fokára a Nissan Leaf került 172 példánnyal.

Legjobb plug-in hibrid díjat pedig a Mitsubishi terepjárója, az Outlander PHEV vihette el a maga 223 eladott példányával a hónapban.

Információ és képek forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com
www.unsplash.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.