Skip to main content

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy milyen is lesz a jövő. Pár évtizede az emberek úgy gondolták, hogy 2015-ben már repülő autókkal, vagy gördeszkákkal fogjuk szelni az utakat, viszont lássuk be ez messze áll a jelentől. Viszont a mostani emberek nagy része máshogy gondol a jövőre, mondhatni ma már sokkal pesszimistább a víziónk. Már a legtöbben nem a repülő járműveket várják, hanem inkább a globális problémák végét. Sokan felteszik a kérdést: Mi is a megoldás? Mi is kell egy zöldebb jövőért?

Megoldás? E-mobilitás!

Nem véletlenül terjednek gyorsan a zöld autók. Ha az elektromos autózás pozitívumairól beszélünk, szinte mindenki rögtön egy dologra gondol elsőként: környezetkímélő. Nem csoda, hogy a legtöbb celeb, mint például Leonardo DiCaprio is erősen kampányol a BYD mellett, mivel a zéró emissziós járművek dönthetik el, milyen jövőt is hagyunk majd hátra gyermekeinknek.

Leonardo DiCaprio a BYD mellett kampányol

Ezek a problémák a TE pénztárcádat sem kímélik

Kevesen gondolnak bele abba, hogy a környezetben tett károk milyen hatással lehetnek ránk. Nem sokan hisznek benne, hogy egy kis klímaváltozás ekkora károkat okozhat, viszont el kell mondjuk, hogy igenis számít. A hírek alapján a jövőben tömegesen fognak megjelenni a szigorítások a hagyományos gépjárművekre. És ebben nem csak a benzin ára lesz majd a rémisztő.

Senki sem tesz semmit?

Nem akarunk és nem is az a dolgunk, hogy ujjal mutogassunk másokra, hogy ki nem tesz a környezetéért semmit. De elmondhatjuk, hogy szigorítások lesznek a jövőben, méghozzá kellemetlenek. Az EU már kihirdette irányelveit, mely minden országot és minden autógyártót igen erősen érint. Kötelezően vissza kell szorítani az üvegházhatású gázok kibocsátását, hogy Földünk jégsapkái ne olvadjanak el az elkövetkezendő 10-20 év alatt, hogy a városok szennyezett levegőjében ne kelljen fuldokolnunk, hogy talán, valamikor a tél igazi tél lesz a Kárpát-medencében, és nem csak pár napig esik a hó.

Spanyolországi tüntetés a klímaválság miatt

Mi is akkor a megoldás?

Ha igazán azt akarjuk, hogy a jövő zöld legyen és nem olyan, mint például a Mad Max filmekben, akkor sürgősen el kell gondolkodnunk az alternatív energiaforrások radikális népszerűsítéséről. Elon Musk nem csak azért ikon, mert megalkotta a világ szinte legtrendibb autóját, hanem mert a gyártását is szuper környezetkímélővé tette. A Tesla Gigafactory-k ugyanis szolár- és szélenergiát használnak fel az üzemeléshez, mely szinte a mai világ legtisztább energiája. Igen nagy gond, hogy bár Németországban minden cég elkötelezte magát az elektromos autózás mellett, mégis gyáraik nagy része még hagyományos, fosszilis energiát használ a termelésre.

Összefoglalva

Már nem elég azt mondani, hogy tapintható jelei vannak a globális problémáknak, nyíltan kimondhatjuk, hogy klímaválság van. Szerencsére sokan megkezdték már az intézkedéseket, hogy elkerüljük a katasztrófát, viszont még mindig messze állunk attól a bizonyos zöld jövőtől. Reméljük nem igazolódik be, hogy az ember csak akkor cselekszik igazán, mikor már túl késő.

Ha többet szeretnél tudni az elektromos autókról, tekintsd meg YouTube csatornánkat:

Képek és információk forrása:
www.pexels.com
www.elektromos-autozas.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.