Skip to main content

A Ford rengeteg akadállyal szembesült, mikor eltervezte, hogy belép az elektromos autózás világába. Bár a márka több ígéretes elektromos autóval is büszkélkedhet, mégis úgy döntött, hogy elhalasztja a következő generációs elektromos járművek megépítésének terveit.

A legújabb elektromos SUV gyártását 2025-ről 2026-ra halasztották a hivatalos közlemények alapján. A háromsoros elektromos SUV, amelyet a Ford vezérigazgatója, Jim Farley úgy jellemzett, mint egy „személyre szabott élmény”, most a tervek szerint 2027-re érkezik meg a piacra. 

A Ford szerint több időre van szükség ahhoz, hogy az elektromos járművek piaca kifejlődjön. Időközben a cég azt mondta, hogy előnyére válik az akkumulátortechnológia folyamatos fejlesztése.

Ford Mach-E

Ford Mach-E

A hagyományos Edge SUV-k gyártása a jövő hónapban fejeződik be az ontariói gyárban, melyet ezután átépítenek, hogy elkészítsék az említett elektromos járművet. 

Jelenleg több háromsoros elektromos SUV is kapható az Egyesült Államokban, és ez a szektor a jövőben csak bővülni fog. Egyes opciók közé tartozik a Tesla Model Y és X, az újonnan piacra dobott Kia EV9, a Rivian R1S, valamint a Mercedes EQB és EQS SUV.

A Ford döntése időt adhat vállalatnak, hogy valóban képes legyen olyan elektromos járműveket gyártani, melyek már valódi profitot termelnek a cég számára. Viszont fennáll a veszély, hogy a cég lemarad a versenyben, és csak nehezen fogja feltornázni magát az elektromos autózás piacán. 

Kíváncsian várjuk milyen is lesz az új jármű, mely lehet, hogy a Ford ékköve lesz az e-mobilitás világában. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.