Melyek az elektromos autózás legdrágább autói?

By 2018-09-10 február 11th, 2020 Tudtad-e, hogy...?

Egy egyre gyorsabban frissülő iparág az elektromos autók iparága. Gyorsan fejlődik a piac, egyre több versenytárs van és egyre több jármű kerül a kínálati oldalra. A dgit összegyűjtötte a legdrágábbakat, melyek közül néhányat mi is megmutatunk.

  • Lightning GT

2008-ban került piacra a benzines változat, később már dízelmotorokkal is lehetett találkozni, ma már a teljesen elektromos verzió is elérhető. A cég állítása szerint tíz perc alatt újratölthető a jármű, a fedélzeti töltő pedig körülbelül öt óra alatt tölti fel ezt a sportkocsit.

Ár: 300 000 USD

Lightning GT e-mobility

Lightning GT

  • Mercedes Benz SLS Electric Drive

Az SLS mindegyik kereke elektromos motorral ellátott. 0-ról 60 mérföld/órás sebességre (körülbelül 100 km/h) 3,9 másodperc alatt gyorsul fel. Papíron csak 155 mérföld/óra (248 km/óra) a végsebessége, ami egy Mercedes, Audi és BMW közötti megállapodásnak köszönhető.

Ár: 550 000 USD

Elektromos luxus Mercedes

Mercedes Benz SLS Electric Drive

  • Rimac Concept One

A lista szerinti legdrágább autó ára „még” egy millió dollár sincs. 2,8 másodperc alatt éri el a 60 mérföld/órás sebességet (100 km/h), a végsebessége 227 mérföld/óra (363 km/óra).

A Rimac horvát cég bejelentette, hogy csak 8 járműre korlátozza a termelést. Elegáns, erőteljes high-tech autó, melynek belseje után a Ferrari csak egy zsúfolt rendetlenségnek tűnik.

Ár: 980 000 USD

Rimac Concept One elektromos auto e-mobility

Rimac Concept One

Képek forrása:

dgit.com

cars.overstock.com

www. pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.