Skip to main content

A szeptemberi adatok után várható volt, hogy novemberben is jól fognak teljesíteni az elektromos autók. Azt viszont kevesen gondolták, hogy Svédországban harmadjára is rekord magasan zár az e-mobility a hónapban.

Bár a járványhelyzet megingatta az autópiacot, a statisztikák alapján az elektromos autók térnyerése jelentősen felgyorsult a világon. Svédországban immáron harmadik egymást követő havi eladási rekordját állították be a PHEV elektromos autók. Novemberben mintegy 10 280 új plug-in autót regisztráltak, ami 141%-kal több, mint egy évvel ezelőtt.

A környezetkímélő járművek piaci részesedése szintén új, 37%-os rekordra nőtt! 10 autóból tehát minden harmadik elektromos, ami eladásra került. Az eladások nagy része PHEV (7 571 regisztráció és 134%-os növekedés éves szinten), de a BEV-ek is javulnak (2 709 darab, 10%-os részesedés, ami 163%-os növekedés).

Volvo XC60 PHEV

Volvo XC60 PHEV

Általában a legkeresettebb modellek a Volvo, a Volkswagen és a Kia plug-in hibridjei. Novemberben közöttük volt a teljesen elektromos Volkswagen ID.3 is, amely a második legtöbb regisztrálással rendelkezik (773), közvetlenül a Volvo XC60 PHEV (791) mögött.

A szakértők szerint jövőre még nagyobb rekordok fognak születni, és nem csak Svédországban!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autoexpress.co.uk

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.