Skip to main content

2020-ban jelentősen megremegett az autópiac. Sok vállalat kényszerült arra, hogy bezárja gyárait, vagy csak félüzemmódban működtesse. E-mobilitás terén viszont igen nagy meglepetéseket tapasztalhattunk, például a Tesla bőven felülmúlta az elemzők elvárásait a piacon. Viszont a járványhelyzet csendesülésével együtt felpörgött az autópiac, és az első hivatalos bejelentések alapján Svédországban tarolt az e-mobiltás.

Az előző év azonos időszakához képest Svédországban 86%-kal nőtt meg a plug-in járművek értékesítése. Európában ez az egyik legnagyobb növekedés 1 év távlatát nézve. Szám szerint júniusban 6,391 környezetkímélő jármű kelt el, mely így a teljes autópiac 26%-át tette ki Svédországban.

KIA E-niro és Tesla Model 3

KIA E-niro és Tesla Model 3

Típus szerint főként a Volvo, a Kia és a Volkswagen dominálta a piacot az országban. Ezek közül csak a Volvo XC60 PHEV-ből 800 darab kelt el a hónapban. Ha tisztán elektromos járműveket nézünk, akkor a Tesla Model 3, a Kia e-Niro és a Renault ZOE végzett az élmezőnyben.

Európában nem idegen az elektromos autók iránti kereslet. Több országban tapasztalhattunk hatalmas e-mobility lázat, mint például Franciaország, Anglia vagy Svájc.

Svédországban elkelt plug-in járművek (2020.06)

Tekintsd meg YouTube csatornánkat további e-mobility tartalomért

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com
www.pixabay.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.