Teljes a Tesla-sor: Bemutatták az új modellt

By 2019-03-16 február 5th, 2020 Aktualitás
A Tesla szavában lehet bízni. Amit ígérnek, azt szinte mindig be is tartják. Nem volt ez másképp most sem. Bár mi magyarok március 15-én a nemzet hőseit ünnepeljünk minden évben, idén mi elektromos autózás fanatikusok egy kicsit a Tesla-ra is figyeltünk. Jöjjenek a részletek!

A Tesla most már SEXY

Nem véletlen ez a szójáték, és valljuk meg ezt nagyon jól kitalálták a világ vezető elektromos autó gyárában. 2019. március 15-én hajnalban ugyanis bemutatták az új modellt, a Tesla Model Y-t. Így a Model S, a Model 3 és a Model X után, itt a Model Y. Olvassuk csak egyben a „Model” utáni betűket, S3XY. Ezzel az amerikai cég teljesítette is, amit ígért és most újabb babérokra törhet. De mi előbb még nézzük meg, mit is tud a Model Y!

Tesla Model Y

Megérte várni erre az autóra

Sokan várták a meglepetést az autóval kapcsolatban, de igazság szerint minden pontosan úgy történt és olyan, ahogy az sejteni lehetett. A Model Y tulajdonképpen a Model 3 alapjaira épített SUV. Ennek fényében igazi „csoda”, hogy potom 39 ezer dollárért, forintban kifejezve 10,8 millió forintért már meg is vehetjük. (Sőt, Magyarországon bőven a támogatási határon belül van). Kicsit várni kell rá, hiszen 2021 tavaszától lesz erre lehetőség, viszont már lehet rendelni 2.500 dollár foglaló ellenében. Aki még sem szeretne ennyit várni (ami érthető), akkor a drágább verzióból vehet 47 ezer dollárért, mintegy 13 millió forintért. És így már 2020 őszén be tudsz ülni egy Tesla Model Y-ba.

A technikai adatok is lenyűgözőek. Akár 485 kilométert is meg tud tenni egyetlen töltéssel. 3,5 másodperc alatt felgyorsul százra, a légellenállási együtthatója 0,23, és a törésteszten is szinte biztosan 5 csillag lesz (a legbiztonságosabb a maga kategóriájában). Ráadásul lesz 7 üléses változata is, némi felárért (3 ezer dollár).

Ez azért egy óriási lépés a Tesla számára is, mert ezzel nem csak a vetélytársak crossovereinek lesz egy komoly riválisa, hanem a családi egyterűeknek is. Globálisan a legnépszerűbbek az SUV-k, és ezeken van a legnagyobb nyereség is. Ráadásul a Tesla nem is rejtette véka alá, hogy a Model 3-hoz használt alkatrészek 75%-a ebben a modellben is megtalálható.  Így gyorsabban felfut a termelés, és csökken az előállítási költség is. Amennyiben most a Tesla hozza a tőle elvárhatót, akkor a riválisok nagy bajban lehetnek. Te mit gondolsz? Mi egyelőre alig találjuk a szavakat.

Képek forrása: http://androgeek.hu/hir/bemutatkozott-a-tesla-model-y
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.