A szakértők gyakran hivatkoznak úgy a legtöbb jövőben érkező elektromos autóra, mint a Tesla új riválisa. Nem csoda, hiszen ma már szinte minden ilyen járműnek fel kell vennie a versenyt a Model-ekkel a piacon. Szinte már biztosan mondhatjuk, hogy a hagyományos járművek sincsenek biztonságban Elon Musk járművei miatt. A Fisker már nagyon régóta tervezgeti első elektromos autójának piacra dobását, mely ár-érték arányban igen nagy ellenfél lehet a Tesla-ra nézve. Lássuk is, mit is tud a Fisker járműve.

A Fisker Ocean

A tavaly bejelentett járműről akkor még nem sokat árult el a vállalat, szinte csak külsőleg mutatták meg új autójukat. A napokban viszont véglegesen sor került a hivatalos bemutatásra, mely után végre kicsit többet látunk belőle. Kiderült, hogy nem egy sima elektromos szabadidő autó.

A Fisker Ocean egy 80 kWh-s akkumulátorral lesz felszerelve, ami 400 km hatótávot biztosít majd a járműnek, az eddigi WLTP tesztek alapján. Külsőre szinte teljesen úgy néz ki, mint egy mindennapi aszfalt terepjáró, viszont a képekből kiderült, hogy a tető egy szolárpanellel lesz ellátva. Arról viszont nem esett szó, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a kocsi töltési idejét és hatótávját.

Fisker Ocean

Miért is Tesla rivális ez a jármű?

A hatótáv és a külső mellett egyetlen egy dolog van az elektromos autóknál, amit szinte mindenki rögtön megnéz elsőként: mennyibe is kerül. A Fisker Ocean a tervek szerint két év múlva jelenik meg a piacon 37.500 dolláros áron. Átszámítva így az autó 11 millió Ft körüli áron fog majd alakulni. Ez nem egy lehengerlő ár így elsőre meghallva, mivel a Tesla Model 3 35.000 dollárral indított a piacon.

Viszont a járműre jár állami támogatás, nem is akármennyi. Amerikában 7500 dollár jön le az autó árából, ha újonnan vásároljuk, amivel így 8.8 millióra csökken az árcédulán feltüntetett szám. Ez már egy igen családbarát ajánlat egy 400 km hatótávú elektromos terepjáróra.

Az Ocean-ra még 2021-ig várnunk kell, addig viszont igen sok hasonló jármű fog kikerülni a piacra. A Fisker-nek olyan vetélytársakkal kell számolnia, mint a Ford Mach-E, Tesla Model Y vagy a Rivian R1T terepjáró.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.newatlas.com
www.slashgear.com
www.autotimesnews.com
www.cnet.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.