Új gyárral bővül a Polestar márka

By 2020-10-28 október 30th, 2020 Aktualitás
A Geely-Volvo szövetség első elektromos járműve a szakértők szerint az egyik legesélyesebb ellenfele a Tesla-nak. A két vállalat már többször is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fognak fektetni az e-mobility fejlesztésére. Ennek érdekében a napokban bejelentésre került, hogy a Polestar márka gyártása egy új gyárral bővül, méghozzá Kínában.

Bár a jelek szerint a Polestar 2 kisebb hatótávval fog érkezni a piacra, mégis igen népszerű a szakértők körében. A Google és az Androidos rendszer a járműben igen jóra sikeredett a tesztek alapján, illetve az autó vezetés szempontjából páratlan élményt nyújt. A Polestar 2-t egyedül annak ára tartja vissza, hogy valóban a Tesla egyik legnagyobb riválisa legyen, mivel csaknem 20.000 dollárral drágábban kerül ki a piacra.

Volvo Polestar 2

Volvo Polestar 2

A Geely viszont látja a potenciált a Volvo járművében, így egy 30.000-es kapacitású gyárat kívánnak felhúzni a Polestar 2 és a további modellek gyártására. Az eddigi hírek alapján Kínában, Chongqing területén fog megkezdődni a gyár kiépítése.

A Polestar 2 mellett valószínűleg az új generációs Polestar Precept is itt fog készülni, melyről nemsokára többet is el fog árulni a vállalat.

Polestar Precept

Polestar Precept

A Geely jelenleg a Volvo és a Lotus teljes birtokában áll, illetve a Mercedes-t gyártó Daimler-ben is 9,7%-os részesedéssel rendelkezik.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.