A frankfurti motorshow-n bemutatásra került a Mercedes új sport elektromos járműve, az EQS. Futurisztikus külseje igen sok embert megfogott és sokan úgy gondolják, hogy a jövőben érkező e-Mercik ugyanezt a trendet fogják követni. A német vállalat viszont még nem mondott le egyedi formatervezésű járműveiről a jelek szerint, mivel első teljesen elektromos kisbuszuk, a Mercedes EQV külsőre teljesen hozza a vállalat saját márkavonásait.

A 2020 tavaszára ígért jármű akár 8 személy szállítására is alkalmas, illetve az ülések eltávolításával egy igen hatalmas rakodóterű munkagéppé tudjuk alakítani. Első ránézésre méreteiben szinte teljesen megegyezik a szintén jövőre érkező Ford Tourneo gépjárművel, annyi különbséggel, hogy a Mercedes nem elégedett meg egy szimpla hibrid hajtással.

Mercedes EQV

Az EQV egy hatalmas 100 kWh-s akkumulátorral lesz ellátva és az eddigi tesztek alapján 400 km megtételére lesz alkalmas egyetlen töltéssel kedvező körülmények között. Végsebessége 160 km/óra lesz és otthoni töltővel 0-100%-ra 10 óra alatt, 110 kW-os gyorstöltővel pedig alig 45 perc alatt lehet feltölteni a járművet.

A Mercedes elektromos szériája így már egy SUV-ból, egy sportautóból és egy kisbuszból áll, tehát szinte mindent lefedtek, amit egy átlag felhasználó keresne az autópiacon. A jövőre nézve az EQV-nek legfőképpen a Ford Tourneo lesz a vetélytársa, mint környezetkímélő kisbusz, de erre még nem mernénk mérget venni, mivel nemsokára megrendezésre kerül a Tokyo Motor Show. Reméljük, hogy azon a kiállításon is ugyanekkora figyelmet kapnak majd az elektromos járművek.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.