A DPD (Dynamic Parcel Distribution) egy francia csomagszállító vállalat, mely globálisan szállít ki 30 kg alatti szállítmányokat. A cég napi szinten több, mint 5 millió szállítást bonyolít le, mely jelentősen megnöveli az ökológiai lábnyomát. A DPD a napokban jelentette be, hogy a szennyezés csökkentése érdekében elektromos járművekbe fog fektetni.

A társaság hivatalos álláspontja, hogy hagyományos járműveiket hibrid vagy tisztán elektromos gépekre cserélik, illetve ahol tudják, bevezetik a biciklis futárral történő szállításokat. Erre a célra a DPD 235 millió dollárt tesz félre, melyet az európai flotta kialakítására fog felhasználni 2025-ig. A terv 225 várost érint, ahova több, mint 7000 környezetkímélő jármű beszerelését tervezik. Ez jelentősen nagyobb, mint az Amazon és a UPS terve.

A DPD már használ elektromos háromkerekűeket is

A DPD már használ elektromos háromkerekűeket is

A DPD viszont nem csak a járművekre, hanem azok fenntartására is gondol, ezért 3000 töltőállomás kiépítését is megkezdik a terv részeként. A cél a káros anyag kibocsátás csökkentése 89%-kal az említett 225 városban. Ez az offenzíva hazánkat is érinti, mivel a DPD Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc és Szeged területén is elektromos flottát vezet be.

Típusok szempontjából még nincs hivatalos partner, de a vállalat megemlítette, hogy olyan járművek beszerelését tervezi, mint a Volkswagen e-Crafter vagy a Nissan e-NV200.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.dpd.com
www.electrive.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.