Skip to main content

Májusban az új személygépkocsik regisztrációja Németországban 236.000-re csökkent, ami 4%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakát nézve, és kivételesen az elektromos járművek értékesítése is alulmaradt a tavalyi eredményhez képest. 

A múlt hónapban kicsivel több, mint 43.000 új, plug-in elektromos autót regisztráltak, ami 23%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. A piaci részesedés 18%-ra csökkent, szemben az egy évvel ezelőtti 22%-kal. Ez sokak szerint az ösztönzők hiánya miatt történt.

A tiszta elektromos autók regisztrációja 30%-kal, 29.000-re csökkent az előző év azonos időszakához képest, ezzel az elektromos járművek piaci részesedése 12%-ra esett az egy évvel ezelőtti 17%-ról. 

Idén eddig 215.000 elektromos járművet regisztráltak Németországban. 

A múlt hónapban a Mercedes-Benznél, a Volkswagennél és a BMW-nél volt a legtöbb újonnan regisztrált plug-in autó, amelyek mindegyikéből több, mint 5000 darab kelt el.

A Volkswagen az első helyen állt a teljesen elektromos kategóriákban 5174 darabbal.

A Tesla viszont ismét veszített a lendületből, és májusban kevesebb mint 1900 új regisztrációt kapott.

Az év első öt hónapja után a Mercedes-Benz megerősödött, mint a legtöbb újratölthető autót regisztráló márka. Eközben a Volkswagen visszatért a csúcsra a teljesen elektromos autók szegmensében, érezhető előnnyel a Teslával szemben. 

A Tesla Model Y továbbra is Németország legkelendőbb teljesen elektromos autómodellje az idén, 13.000 regisztrációval. Májusban azonban több modell is jobb eredményeket ért el, köztük a Volkswagen ID.3, az ID.4 és az ID.5.

Bár a többi piacon egyértelműen a Tesla van előnyben a német céggel szemben, mégis jó látni, hogy a Volkswagen felvette a tempót az e-mobilitás világában. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.