Már koncepcióként láthattuk, hogyan is fog kinézni a Lexus új villanyautója, viszont sokat még nem árult el róla a társaság. A napokban viszont a Kantoni Autószalonon bemutatták végre a várva várt járművet. Lássuk, mit is tud az első tisztán elektromos Lexus!

Első ránézésre a Lexus UX 300e egy teljesen pazar, a márka sajátosságainak megfelelő jármű lett. Sokan aggódtak emiatt, mivel kikerült pár koncepció egy futurisztikus Lexus-ról, mely dizájnja nem nyerte el annyira a közösség elismerését. Manapság igen sok autógyártó próbál elszakadni a márka jellegzetességétől. Mint például amióta a Volkswagen bejelentette, hogy a zöldebb autózás felé tereli a jövőbeli autóit, sokan úgy gondolták, hogy akkor érkeznek az ikonikus elektromos VW-k. Ez persze teljesen érthető, mivel a Golf szériából alakult ki a híres elektromos e-Up és e-Golf. Most pedig egy új hír alapján egy újabb autót köszönthetünk az elektromos autózás világában, a Volkswagen Passat utódja képében.

Vision Next, a Toyota LQ, a Tesla Cybertruck vagy az Audi elektromos terepjáró. Ezek közül az egyetlen, aki inkább a minőség és hatékony kialakítás felé terelte az irányt, az bizony Elon Musk járműve.

Lexus UX 300e

Visszatérve, az elektromos Lexus UX 300e külsőre hozza a kötelező luxusautó megjelenését. Teljesítmény szempontjából egy 150 kW-os motor került bele, illetve 53 kWh-s akkumulátor. Hatótávja pedig a NEDC alapján eléri a 400 km-t, teljesen ideális körülmények közt. Az egyetlen negatívum, amit fel tudunk hozni, az a maximum 50 kW-os gyorstöltési képesség, mely igen kevés, ha azt nézzük, hogy Európában már szinte mindenhol 150 kW-os gyorstöltők kerültek beszerelésre.

Összességében igen vegyes a Lexus fogadtatása, mivel a vállalat eddig a “végtelen hatótávú ” hibrid autók mellett kampányol és a jövőben ezen autókat szeretné inkább erősíteni a piacon. A szakértők elmondása alapján egyértelmű, hogy ez európai klíma szabványok miatt került sor ennek az autónak a legyártására. Így ezzel a Lexus is elmondhatja, hogy megvan a kocsijuk egy zöldebb jövő érdekében.
A lexus egyik legsikeresebb hibridje, a Lexus RX4550h

Képek és információk forrása:
www.villanyautósok.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.