Elektromos Opel Corsa

By 2019-09-12 február 5th, 2020 Aktualitás
A 2019-es frankfurti autoshow úgy látszik igen kedvező volt az elektromos autózás fanatikusainak. Bemutatásra került például az új hibrid  Alfa Romeo és Fiat, a Volkswagen ID 3, a hibrid Land Rover, illetve a kínai Byton M-Byte. Ezen felül nemrégiben kerültek ki az első hivatalos képek a BMW új járműveiről, köztük a Vision 100-ról, mely a vállalat egyik korszakalkotó darabja lesz az elképzelések szerint. Végső sorban pedig bemutatkozott az Opel egy teljesen új elektromos Corsa-val, ami lehet, hogy igen nagy vetélytársa lesz majd az idén érkező Volkswagen ID3-nak.

A Corsa-e egy igazi, közepes teljesítményű családi autó lesz első ránézésre. A hagyományos benzinmotor helyett egy 50 kWh-s akkumulátor hajtja a járművet, mely egyetlen feltöltéssel 330 km megtételére lesz alkalmas. A 136 lóerő és a 8 másodperces gyorsulás 0-100 km/órára a kocsiban bőven elegendő, hogy egyaránt városban és az autópályán is nyugodt szívvel közlekedhetünk. Ezen felül a jármű támogatja a gyors töltési lehetőséget, mely 30 perc alatt képes 0-ról 80%-ra feltölteni a járművet.

Opel Corsa-e a frankfurti autoshow-n

Az e-Corsa 30.000 dollár, azaz körülbelül 10 millió forint körül fog érkezni a piacra, ami egy igen reális összeg egy ilyen elektromos járműért. Extraként az autó mellett szól a ledmátrixos első fényszóró, a radaros tempomat, illetve az intelligens holttérfigyelő-rendszer, mely talán igazi vetélytársává fogja tenni a Volkswagen ID 3-mal szemben.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.player.hu
www.electrive.com
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.