Az akkumulátorok technológiája rohamosan fejlődik, ahogy a töltők mennyisége is az utakon. Az évek alatt az infrastruktúra olyan szintre emelkedett, hogy lassan az összes tévhitet kihúzhatjuk az elektromos autók körül. A Mercedes a napokban ismét egy újabb pontot írt a zöld autók javára, mikor is bejelentette, hogy energiahatékonyság szempontjából az egyik legjobb EV-t alkották meg, az EQS képében.

A Mercedes első elektromos autója az EQC-volt, mely teljesítmény szempontjából az Audi e-tron-nal, vagy a Jagaur I-Pace-szel volt egy síkban. Az Új EQS viszont sokkal modernebb és innovatívabb, mint elődje. Az európai WLTP teszt 478 mérföldes hatótávot sorolt a járműnek, mely nagyjából 770 kilométernek felel meg. Persze ez csak normál körülmények közt érvényes, az autó valódi hatótávja nagyjából 650-700 km körül alakul majd.

Mercedes EQS

Mercedes EQS

Sajjad Khan, a Mercedes-Benz AG elektromos és önjáró járművekért felelős vezetője, az EQS-t a cég eddigi legjobb autójának nevezte, a teljesítmény alapján. A márka jelentős figyelmet fordított az energiafelhasználásra és a hatótávolságra, amely szerinte „a legfőbb érték az ügyfél számára, amikor a járművet vezeti. ”

“Az energiagazdálkodás a mi szemszögünkből művészet az elektromos járművek fejlesztésénél. ”- mondta Khan.

Az új EQS, bár hatékonyabb energiafelhasználás szempontjából, mint elődje, mégis lemarad a hasonló kaliberű Model S Plaid-től, mely 800+ km megtételére alkalmas. Ennek ellenére bátran mondhatjuk, hogy a Daimler legújabb gépe biztosan bekerül a Tesla riválisok listájába.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.