Érkezik a Ford Explorer PHEV

A Ford-tól egyértelműen az új Mach-E a legjobban várt elektromos jármű, viszont nem szabad megfeledkezni a többi hibridről, amit a vállalat jelentett be. Ezek közül a legfrissebb az új Ford Explorer PHEV, melyről a napokban jelentették be a végleges információkat. Lássuk is az új hibrid Explorer-t.

A hírek alapján az Explorer első darabjai az elkövetkezendő hónapokban kerülnek kiszállításra azon ügyfelek számára Európában, akik előrendelték a hibridet. A végleges adatok szerint az alapmodell teljesen elektromos hajtással 42 kilométer megtételére alkalmas egyetlen töltéssel a WLTP tesztek alapján. Hozzá kell tenni viszont, hogy sok szakértő úgy látja, hogy a 13,6 kWh-s akkumulátor akár 50 km-es hatótávot is biztosíthat a járműnek megfelelő körülmények közt.

A hagyományos oldalát nézve az autó 3.1 l/100 km-es fogyasztással és 71 g/km-es szén-dioxid emisszióval érkezik az utakra, ami igen kiemelkedő. Az alacsony káros anyag kibocsátás egyértelműen az UNIO szabályainak kíván megfelelni.

Ford Explorer PHEV

Ford Explorer PHEV

A Ford Explorer PHEV 82,250 dolláros árral érkezik Németországba, tehát 26 millió forint körül. Egy ilyen 7 személyes, környezetkímélő terepjáróért ez azért igen kedvező ár. Az Explorer PHEV pedig Magyarországon is meg fog jelenni az idén.

Most, hogy megkaptuk az egyik legjobb Ford terepjáró hibrid modellét, ismét reménykedhetünk a cég legjobb sportautójának, az elektromos/hibrid Mustang-nak a bejelentésén.

A környezetkímélő terepjárók egyik ékes darabja, az Audi e-tron

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.tesztelok.hu
www.greencarreports.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.