Két új hibriddel támad a Land Rover

By 2020-04-22 április 27th, 2020 Aktualitás
Az e-mobilitás lázból egyetlen autógyártó sem szeretne kimaradni. A Land Rover már bejelentette, hogy ikonikus Defender járművét fogja elektromos felújítás alá venni, viszont arra nem számítottunk, hogy előtte két hibriddel is meglep minket a vállalat.

Elmondhatjuk, hogy éleződik a környezetkímélő terepjárók közötti verseny. Míg a Rivian megalkotta az egyik legegyedibb tisztán elektromos terepjárót, addig a Tesla is bejelentette a szintén nem mindennapi Cybertruck-ot. És persze akkor még ide sorolhatnánk az Audi terepjáróját is, vagy akár a Mercedes EQC-t. A lényeg, hogy jövőre hatalmas verseny lesz az elektromos terepjárók piacán.

Talán ezért is döntött úgy a Jaguar-Land Rover, hogy inkább két nagyobb teljesítményű hibriddel tör be a piacra. A tervek alapján az Evoque 66 km, míg a Discovery Sport 61 km-es tisztán elektromos hatótávval érkezik. Hozzá kell tennünk, hogy a két jármű szennyezőanyag kibocsátására is odafigyelt a cég, és alig 32-36 g/km légszennyező gázt bocsátanak ki a kocsik. Ez szinte a legjobbak közé sorolja mindkét járművet ebben a kategóriában.

Land Rover Discovery

Range Rover Evoque

Jelenleg a végleges teljesítmény és a kocsikban található extrák még nem publikusak, viszont számíthatunk az alapvető funkciókra (pl. érintőképernyő, beépített GPS). A Jaguar-Land Rover a hivatalos közleménye alapján azoknak készíti ezt a két hibridet, akik szeretnének környezettudatosan közlekedni, viszont a lakóterületükön/munkahelyükön kevés lehetőség van a töltésre. Ez manapság azért elég ritka, hiszen már minden országban jelentős mennyiségű utcai gyorstöltő található. Ráadásul a legtöbb cég már meg is kezdte töltőtelepítési offenzíváját.

Tehát kaptunk két szuper hibridet, melyek még az idei év végén piacra kerülnek a tervek alapján. Nagyon várjuk őket, viszont arra is kíváncsiak vagyunk, hogy vajon merre halad a Jaguar fejlesztése az új I Pace terén. 

Hamarosan érkezik a piac egyik nagy versenyzője, a Rivian:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.