Kínában terjeszkedik a Renault

By 2019-10-01 február 5th, 2020 Aktualitás
Tagadhatatlan, hogy az elektromos autók igazi Mekkája az ázsiai régióban található. A BYD és a Geely elektromos járművei igen erősen dominálják a piacot, viszont már kezdenek olyan új játékosok is feltűnni, mint például a Byton vagy az MG, mely elsőként fog az országból Európába exportálni elektromos járműveket. Kínában már sok külsős autógyártó is meglátta a potenciált és ezek száma most eggyel gyarapodik, mivel a Renault tervez beszállni a saját e-autójával a piacra.

A Renault City K-ZE első ránézésre egy “teljesen átlagos” elektromos autóként fog megérkezni a vásárlók köreibe. A 25 Kwh-s akkumulátortól és a 271 km-es hatótávtól valószínűleg senki sem fog hátraesni a székében, viszont szakértők szerint a francia jármű nem is ezért lesz kelendő az országban, hanem az árcédulája miatt. A K-ZE ugyanis alig 8650 dolláros árcédulával fog indulni, mely átszámítva alig 2.6 millió forint.

Renault K-ZE

Sokak szerint egy best seller autónak nézünk elébe, mivel a Renault egy igazi családbarát járművet rakott le a piacra. A jármű minden alapvető funkcióval rendelkezik, mely egy elektromos autóhoz elengedhetetlen, például egy 20 cm átmérőjű érintőképernyővel, illetve hátsó tolatókamerával. Reméljük, hogy Kína után hozzánk is egyszer eljut ez az ígéretes jármű.

Renault City K-ZE információi:

  • 271 km-es hatótáv
  • 26.8 kWh akkumulátor csomag
  • maximum sebesség: 105 km/óra
  • 33 kw-os elektromos motor
  • 6.6 kW fedélzeti töltő
  • 0-80% gyorstöltéssel 50 perc alatt
Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.